Rotel RSP-1582: jön az új AV előerősítő-processzor

1. Oldal

A közelgő ISE 2015 kiállításon mutatkozik be az új Rotel RSP-1582 7.1 csatornás előerősítő-processzora, előlapján a menü navigálásban eligazító 17,8 centis színes LCD képernyővel, HDMI 2.0 be- és kimenetekkel valamint beépített aptX Bluetooth vevővel.


A Rotel jelenlegi belépőszintű RSP-1572 előerősítő-processzora mellé március-április körül érkezik az új modell, az RSP-1582

Rotel RSP-1582.jpg
Az RSP-1582 a 4K videó továbbítására HDMI 2.0 csatlakozással rendelkezik. A nyolc HDMI bemenet közül egy az előlapon található, a két HDMI kimenet közül az egyik audió retúr csatornával (ARC) is rendelkezik.

Az RSP-1582 természetesen kezeli a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio surround hangsávokat, de az objektumalapú DTS:X és Dolby Atmos hangokat egyelőre nem dekódolja, bár a gyártó tervezi a frissítést az utóbbira. A készülék HDMI csatlakozása ugyanakkor nem támogatja a HDCP 2.2 tartalomvédelmet, így a másolásvédett 4K tartalmak továbbítását sem.

Az új előerősítő-processzorba hat 24-bit/192kHz-es Wolfson WM8740 D/A chipet építenek, melyek közül négy dedikált konvertert a front bal, center és jobb, valamint subwoofer csatornában, két sztereó D/A átalakító a négy surround csatornában működik. Egy Texas Instruments PCM1804 A/D átalakítót is építenek a készülékbe, ami a Texas Instruments Aureus TMS320DA808 DSP chippel dekódolja a hangsávokat illetve 10 sávos parametrikus EQ-t valósít meg.

Az RSP-1582 3-3 optikai és koaxiális digitális bemenete mellett PC-USB csatlakozóján át támogatja a 24 bit/192 kHz-es audioátvitelt, beépített aptX Bluetooth vevője CD minőségű vezeték-nélküli kapcsolatot biztosít.

Az előfok a DSP szekciót megkerülő áthidalás funkcióval biztosít tiszta analóg jelutat a lemezjátszó fokozatnak a 4 „Aux”, az XLR szimmetrikus, a 7.1 csatornás és a 6 szokványos sztereóbemeneteknek. Az analóg előfok kimenetek szimmetrikus XLR és aszimmetrikus RCA csatlakozók és mindkettőhöz két mélynyomó köthető. A hangerő igen finoman, 0,5dB lépésekben szabályozható.

Az otthoni vezérlőrendszerbe RS-232 és IP hálózati interfészekkel integrálható az előerősítő-processzor, aminek három független indítójel kimenete és két IR kimeneti csatlakozója van az infravörös jel továbbítására és van vezetékes IR távirányító bemenete is.

Az RSP-1582 fekete és ezüst házzal lesz kapható, de európai ára még nem ismert. Az USA-ban 3.699$ (kb. 960.000 Ft) lesz az ára.

Kapcsolódó linkek:

Rotel RSP-1572: új házi-mozi processzor-előerősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .