Széles az új DTS:X codec technológia gyártói támogatása

1. Oldal

A DTS-HD Master Audio surround hangformátum utódának szánja a márka az idén bevezetésre kerülő DTS:X új generációs objektumalapú kódoló/dekódoló technológiát, amiről egyelőre nem sok konkrétum tudható.


A DTS az óév végén kiadott sajtóközleményben jelentette be a következő generációs objektumalapú DTS:X „codec” technológiát, amit a Blu-ray és az akkor még létező HD-DVD lemezekre 8 éve kidolgozott DTS-HD Master Audio utódának szán. A sajtóközlemény megfogalmazását idézve: „A DTS:X utolérhetetlen rugalmasságot, elmélyülést és interaktivitást biztosít a szórakozás bármely formáját (választó) hallgatók számára.”

DTS_Listen.jpg
A sajtóközlemény szerint, az AV vevőerősítők és surround processzorok piacának közel 90 százalékát reprezentáló gyártók (Anthem, Denon, Integra, Krell, Marantz, McIntosh, Onkyo, Outlaw Audio Pioneer, Steinway Lyngdorf, Theta Digital, Trinnov audio, Yamaha) idén már olyan termékeket dobnak majd piacra, amelyek támogatják a DTS:X-et. A gyártópartnerek sora várhatóan tovább is bővül majd, és a DTS:X megoldások elérhetőek az AV vevőerősítők többségében alkalmazott piacvezető Cirrus Logic, Analog Devices és Texas Instruments DSP platformokhoz.

A DTS:X hivatalos piaci indulását 2015 márciusára tervezik, amikor – ígéri a sajtóközlemény – további információkat osztanak meg azzal kapcsolatban.

A tavalyi CES 2014 kiállításon már bemutatott és a DTS:X-hez feltehetően sok szállal kötődő DTS-UHD végül nem került bele AV vevőerősítőkben, házimozikban vagy más késztermékekben.

A DTS:X valószínűleg a Dolby Atmos versenytársa lesz, mely utóbbi jelentős előnyben van, tekintve hogy a legtöbb AV vevőerősítő márka drágább 2014-es modellje már támogatja az új 3D térhangzást, és egyre több Blu-ray filmen van Dolby Atmos hangformátum.

Kapcsolódó linkek:

DTS-HD dekóder kerül az LG szórakoztatóelektronikai termékeibe
Dolby Atmos: már öt Blu-ray film támogatja a hangformátumot
DTS-UHD: késik a Dolby Atmos versenytárs hangformátuma
Dolby Atmos a házi-moziban
DTS-UHD: új audió megoldás a 4K Ultra HD videóhoz
Új hangformátumok a Blu-ray Disc és HD-DVD műsoros lemezeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .