Denon/Marantz: itt a HDMI eARC firmware-frissítés

Az új firmware hozzáadja a Denon és Marantz bizonyos AV erősítőihez a HDMI eARC funkciót, a csúcsmodellek pedig megkapják az IMAX Enhanced frissítést is.


Az október végén megjelent legújabb „U18” megjelölésű (1.481.130 verziójú) HEOS alkalmazás- és firmware-frissítés legfontosabb Denon és Marantz AV erősítőket érintő újdonsága, hogy az AVR-X3500H, AVR-X4500H, AVC-X6500H és az AVC-X8500H, valamint az SR6013, SR7013, AV7705 és az AV8805 modellek megkapják a HDMI eARC funkciót.

A HDMI 2.1 szabvány nagyobb sávszélességű vissza-irányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) funkciója az eddigiek mellett a Dolby TrueHD, a DTS-HD Master Audio, az ezekbe csomagolt Dolby Atmos és DTS:X a valamint a sokcsatornás PCM tömörítetlen audioformátumok továbbítását is lehetővé teszi.

Amennyiben a TV és az AV vevőerősítő is rendelkezik eARC funkciójú HDMI csatlakozóval, az előbbi a legmagasabb minőségű audioformátumokat is képes továbbítani az utóbbinak, akár egy a TV-hez csatlakoztatott Blu-ray lejátszótól is. Vagyis a forráskészülékek jeleit nem kell többé az AV vevőerősítőn átvezetni, és a TV-ben működő megfelelő támogatással rendelkező alkalmazásokkal elért streaming szolgáltatások tartalmainak legkorszerűbb hangsávjai is továbbíthatóak az AV vevőerősítőbe.

Ahogy azt a Sound United korábban bejelentette, a Denon AVC-X8500H és a Marantz AV8805 csúcskomponensek elsőként kapják meg az IMAX Enhanced minősítéshez szükséges firmware-frissítést, melynek révén azokon megjelenik az „IMAX Mode” elnevezésű speciális beállítás.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .