Samsung: az első 8K és HDR10+ streaming tartalmak a márka TV-ire

A Samsung három európai streaming tartalomszolgáltató, a CHILI, a The Explorers és a MEGOGO együttműködésével kínál 8K HDR10+ tartalmakat 8K TV-ihez.


Az IFA 2019-re időzített Samsung bejelentés túl sok részletet nem tartalmaz azon kívül, hogy a három streaming szolgáltató (a CHILI, egy megtekintésenként fizetős filmszolgáltatás, a MEGOGO a volt Szovjetunió utódállamainak legnagyobb előfizetéses streaming szolgáltatója és a The Explorers) „4K HDR10+ támogatásuk mellett befogadják a 8K HDR10+” tartalomformátumot is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyenek is lesznek ezek a 8K HDR10+ tartalmak, mert a bejelentés még csak utalást sem tesz egyetlen film- vagy műsorcímre se, pláne nem azok tömörítési formátumára vagy bitsebességére. Az viszont valószínűnek látszik, hogy csak a 2019-es Q950R QLED 8K TV-ken lesznek elérhetőek ezek a 8K tartalmak, a 2018-as modelleken nem.

A lassan bővülő tartalomkínálatot jelzi, hogy az első HDR10+ formátumú UHD Blu-ray lemezek a Warner Bros és az Universal kiadásában csak nemrég jelentek meg. A konkurens Dolby Vision formátumban még mindig sokkal több videó érhető el.

A bejelentés szerint tavaly óta, mikor a Samsung Panasonic és a 20th Century Fox együttműködésével elindította a HDR10+ logó- és minősítési programot már 81 cég csatlakozott ahhoz. A formátumot támogatók köre tovább bővült, mikor a Samsung Korea, Japán és az USA után HDR10+ teszttelő és vizsgálati központot nyitott Kínában 2018 decemberében. Más online szolgáltatások, mint a Rakuten TV, a Deutsche Telekom Magenta TV-je és a Videociety VOD várhatóan idén később vagy 2020 elején kezdenek 4K HDR10+ tartalmakat kínálni.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .