IMAX Enhanced: Sony TV-ken a Rakuten jóvoltából Európában is

Az IMAX, a DTS, a Rakuten és a Sony bejelentése szerint az IMAX Enhanced program az első tartalmakkal együtt Európába is megérkezik.


2018 szeptemberében indította az IMAX és a DTS otthoni szórakozást jobbító IMAX Enhanced programját, és 2018 végén, 2019 elején megjelentek az első Ultra HD Blu-ray lemezek valamint streaming tartalmak.

Külön cikk foglalkozik azzal, hogy a marketing célú megjelölés mellett mi is az IMAX Enhanced.

A Sony és a Rakuten együttműködésével az IMAX Enhanced Európában is elkezdi a terjeszkedést – erősítették meg a cégek az IFA 2019 alkalmával. Az A Venom, a Jumanji – Vár a dzsungel (Jumanji: Welcome to the Jungle)és a Pókember – Hazatérés (Spider-Man: Homecoming) és más minősítésnek megfelelően átdolgozott filmek a Rakuten TV online filmkölcsönzőn lesznek elérhetőek a Sony 2019-es AG9, XG95 és ZG9 tévészériáin.

Francisco Navarro-Sertich, az IMAX stratégiai igazgatója azt nyilatkozta: „Örömmel hozunk először IMAX Enhanced tartalmat Európába a Sony-val és a Rakuten TV-vel való együttműködésünk révén. A mai bejelentés erőfeszítéseink folytatása, hogy az otthoni szórakozásban új minőségi szintet vezessünk be az IMAX digitálisan átdolgozott 4K HDR tartalmak és az IMAX Enhanced Sony Bravia TV-k párosításával. Ezáltal a fogyasztók kedvenc tartalmaikat lélegzetelállító képpel és magával ragadó hanggal élhetik át a filmkészítők otthoni használatra vonatkozó szándékainak megfelelően.”

A „szeptember eleji” induláskor a Rakuten TV az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Németországban, Franciaországban és Olaszországban kínál majd IMAX Enhanced tartalmakat. Aztán a közeljövőben több további országban. Azt egyelőre még nem tudni, hogy mennyibe kerülnek majd ezek a filmek a Rakuten TV szolgáltatásán.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .