Samsung: bemutatkoznak a Tizen Smart TV-k

1. Oldal

A Samsung összes 2015-ös okos TV-je a Tizen alapú Smart TV platformot használja majd, a PlayStation Now játékszolgáltatás elérése mellett jobb alkalmazásokat és még inkább felhasználóbarát kezelőfelületet kínálva.

A Samsung a Tizen alapú Smart TV platformra vált, amit a CES 2015 kiállításon mutat be a világ számára.

A Samsung elmondása szerint az új TV-k PlayStation Now online játékelérést kínálnak majd, ami játékkonzol nélkül teszi lehetővé PS2 és PS3 játékok használatát egy Bluetooth csatlakozó DUALSHOCK vezérlővel. Újdonság a „Sports Live” alkalmazás, ami sportesemények eredményeit és más tényadatait teszi elérhetővé. A „Just Dance Now” is jár a TV mellé, csakúgy, mint a „Bingo HOME: Race to Earth” alkalmazások.

Samsung_Tizen_Smart_TV.jpg
Az új platform könnyen használható a képernyő alján felbukkanó kis ikonkártyákkal. A koreai gyártó úgy hiszi, hogy sosem volt még könnyebb alkalmazásokat fejleszteni TV-ihez, és reméli, hogy a fejlesztők a világ minden tájáról ki is fogják ezt próbálni.

A Samsung illetékese Won Jin Lee azt mondta: „Smart platformunk Tizen köré építése forradalmi lépés egy intelligensebb és integráltabb rendszer irányába. A Tizen nemcsak ma gazdagítja ügyfeleink számára a szórakozás élményét, de sok lehetőséget nyit ki az otthoni szórakoztatásban a jövőben.”

A Samsung azt is kiemeli, hogy könnyű lesz a platformot használva okostelefonról vagy táblagépről videót és fényképeket átküldeni az TV képernyőjére. A Tizen TV-k lehetnek a Samsung „Smart Home” elképzeléseinek központi készülékei, ami arra utal, hogy a cégnek komolyabb tervei vannak ezekkel a TV-kkel a teljes ökoszisztémát tekintve.

Egyelőre csak a 2015-ös Samsung Smart TV-k jönnek Tizen platformmal, és még nem világos, hogy a régebbi készülékek tulajdonosai egy Evolution Kit modul megvásárlásával élvezhetik-e majd az új platform nyújtotta élményt.

A Tizen mellett más új Smart TV platformok is bemutatkoznak a CES 2015 kiállításon, így a webOS 2.0 az LG TV-kben és Android TV a Sony, a Sharp és a Philips készülékekben.

Kapcsolódó linkek:

PlayStation Now online játék a 2015-ös Samsung okos TV-ken
LG webOS 2.0: új, intuitívabb Smart TV platform a CES 2015-ön
Samsung: a CES 2015 kiállításon ott lesz a Tizen
 Smart TV
A Sony jövőre még kevesebb TV-t kínál majd
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .