A Sony jövőre még kevesebb TV-t kínál majd

1. Oldal

Mostanság nehéz TV eladásból profitot termelni, ezért a Sony a következő három évben csökkenti TV modellválasztékát, és inkább a PlayStation konzolokra valamint új, fogyasztóknak nyújtott tartalomszolgáltatásokra összpontosít.
A Sony évtizedek óta gyárt TV-ket, de a síkképernyős készülékek piaci megjelenése óta a szinte folyamatosan veszteséges a TV üzletága. Sony már az elmúlt években is csökkentette kínált TV modelljei számát, de úgy tűnik, hogy ez sem elég.

Sony BRAVIA S9 4K Ultra HD TV
Sony BRAVIA S9 4K Ultra HD TV


Egy konferencián Tokoti Hiroki a cég mobil üzletágának nemrégiben kinevezett új vezetője be is jelentette, hogy az elkövetkező három évben a Sony „kevesebb TV-t és okostelefont” készít majd. Korábban a japán elektronikai óriás abban bízott, hogy a 4K Ultra HD TV-kkel az üzletág újra nyereségessé válik majd. Tokoti Hiroki azt is elmondta, hogy a Sony többé nem a piaci részesedésre hajt, hanem a TV-k nyereségességére összpontosít, még ha ez a bevételek 30 százalékos csökkenésével jár is.

Mindezek alapján úgy tűnik, a Sony a jövőben drága high-end TV modellekre koncentrál majd. 2015-től a Sony TV-iben elkezdi használni a Google Android TV okos TV platformját, ami a konzolokhoz hasonló játékot is lehetővé tesz a TV képernyőjén.

A Sony ugyanakkor növeli a PlayStation játékkonzollal kapcsolatos beruházásokat. A mind több új megjelenő játék mellett a cég egyre inkább a TV, videó és zenei műsorszolgáltatásra összpontosít. Már működik a Sony PlayStation Now játék streaming szolgáltatás béta verziója, amivel online internetes játékok játszhatóak közvetlenül a TV vagy egy táblagép képernyőjén, PlayStation doboz nélkül.

A Sony nemrég jelentette be az előfizetéses PlayStation Vue felhőalapú TV szolgáltatást, és egyre bővül a Video Unlimited 4K filmszolgáltatást, ami jelentések szerint végül a PlayStation 4 konzolokon is elérhető lesz. A Sony 25 százalékkal reméli növelni a PlayStation bevételeit.

Az új, 2015-ös Sony TV termékválaszték a januári CES 2015 kiállításon mutatkozik majd be.

Kapcsolódó linkek:

DisplaySearch: fellendülőben a TV világpiac 2014-ben
PlayStation Vue: felhőalapú TV szolgáltatás indul az USA-ban
Sony: ingyen 4K filmek 4K Ultra HD TV készülékek mellé
Sony BRAVIA S90: új ívelt 4K Ultra HD TV
Sony: kettős tunerrel frissülnek a 2014-es 4K Ultra HD TV-k
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra
A 4K TV piacvezetője még a Sony, de jön föl a Samsung
Sony: átalakul a TV üzletág, arccal a 4K Ultra HD TV-k felé
Sony: íme, a 2014-es tavaszi BRAVIA LCD TV kínálat
PlayStation 4: december 13-tól idehaza is kapható 127.990 Ft-ért
Sony: ősszel indul a Video Unlimited 4K tartalomszolgáltatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .