Samsung HomeSync: az Android alapú médiabox

1. Oldal

A Samsung HomeSync elnevezésű újdonsága az otthoni hálózathoz kapcsolódva videók, zenék, képek médiafájljait tárolja, osztja meg illetve játssza le, és Android alkalmazásokkal online tartalomszolgáltatások bitfolyamaihoz biztosít hozzáférést.
A Samsung HomeSync egy hálózati és internetes „streaming box” kombinációja, amit Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer működtet, és beépített 1 TB-os merevlemezén tárolhatja filmjeit, zenéit és fotóit a család, méghozzá úgy, hogy minden családtag (maximum 8) saját azonosítóval és jelszóval védett tartalmait kezelheti. Minden saját profillal rendelkező családtag hat különféle eszközzel tölthetnek fel és le médiafájlokat, de a box bitfolyamokat fogadhat DLNA tartalomeléréssel bármely más hálózati elérésű szerverről vagy PC/MAC számítógépről is, továbbá a Dropbox és más publikus felhőkben tárolt tartalmak is átmásolhatók a HomeSync-re.

A HomeSync „képernyőtükrözés” funkciójával könnyedén oszthatóak meg tartalmak a különböző platformok között. Az okostelefonokon, táblagépeken, notebookokon és Wi-Fi kapcsolattal rendelkező fényképezőgépeken tárolt képek, videók valamint zenék egy mozdulattal áttölthetőek a boxra, s azon keresztül a nagyképernyős TV-re. Ráadásul ha a mobileszköz NFC-re azaz közel-téri kommunikációra is alkalmas, akkor csak rá kell helyezni a HomeSync tetejére, és a felépülő kapcsolton át az máris autentikusan kezelhető.

A HomeSync otthoni megfigyelő rendszerként is működhet, amennyiben vezeték-nélküli kamerát csatlakoztatunk hozzá, és az élő kép a felhasználók mobileszközein követhető valamint rögzíthetők is.

A doboz Media Center funkciója bármely TV-t Smart TV-vé alakít, amivel olyan tartalomszolgáltatások válnak elérhetővé, mint például a Google Play, a YouTube és a Samsung Hub platform által kínáltak. Ezt még tovább bővíti az Android 4.1 Jelly Bean alkalmazások révén elérhető tartalomkínálat. A HomeSync új IPTV szolgáltatások számára is utat nyithat.

A HomeSync Magyarországon is 2013 áprilisától lesz elérhető, de árát egyelőre nem közölték.

Samsung_HomeSync.jpg
A Samsung HomeSync tulajdonságai:

 1,7GHz-es kétmagos rendszerprocesszor
 1GB DDR3 RAM + 8GB flash memória és 1TB merevlemezes tároló
 Gigabit Ethernet LAN, WiFi (802.11 b/g/n) hálózati csatlakozás
 Bluetooth (V4.0), NFC kapcsolat
 2x USB 3.0 csatlakozás
 Micro USB PC csatlakozás
 HDMI kimenet (1.4 verziójú)
 Optikai digitális audió kimenet
 Videó dekódolás: H.264, H.263, MPEG4, VC-1, Sorenson Spark, WMV7/8, MP43, VP8, DivX
 Audió dekódolás: MP3, AAC LC/AAC+/eAAC+, WMA, FLAC, Vorbis, AMR-NB/WB, WAV, Mid, AC-3
 Digitális tartalomvédelem: HDCP 1.3/2.1, Playready, Widevide, Trustzone

Kapcsolódó linkek:

Samsung F8500: új LED LCD 3D Smart TV Európának
Samsung: a 2013-as TV-k között Ultra HD és csúcsplazma is van
Samsung BD-F7500: az új prémium Blu-ray 3D lejátszó
Samsung: az Evolution Kit megújító egység a CES 2013-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .