Samsung: jövőre kész a 190 centis 4K mikro LED TV?

A Samsung az IFA 2018 egy a nyilvánosságtól elzárt szobájában bemutatott egy 190 centis (75 hüvelyk) 4K felbontású microLED TV-t, amit várhatóan jövőre hoz forgalomba.


A Samsung az IFA 2018-on újra kiállította a jövőre már kapható Samsung The Wall 3,7 méter (146 hüvelyk) képátlójú microLED képernyőjét, de a jól értesült koreai ETNews riportja szerint zárt ajtók mögött kiválasztott szakmai körnek egy 190 centis (75 hüvelyk) 4K felbontású prototípust is bemutatott, ami egy normál lakóterekbe jobban illeszkedő méretű készülék lenne.

Az ETNews szerint a Samsung most a jövő évre tervezett tömeggyártáshoz szükséges eszközpark felállítására koncentrál. A The Wall képernyőnél kb. négyszer kisebb, de ugyanúgy 4K felbontású képernyőben a képpontokat alkotó microLED chipek méretét a egynegyedére kell csökkenteni, ami nem kis kihívás.

Egyes iparági elemzők a Samsung és az LG eddigi óriásképernyőit inkább „miniLED display” elnevezéssel illetik, mondván, hogy azok pixeltávolsága túl nagy ahhoz, hogy microLED-nek minősüljenek. A 190 centis (75 hüvelyk) változathoz szükséges kisebb microLED chipek fejlesztésében a Samsung partnere a tajvani PlayNitride, amiben a koreai cégnek részesedése van. A 3,7 méteres (146 hüvelyk) The Wall fejlesztésében a kínai San’an Optoelectronics volt a partner.

Az említett riport beszámol a tömeggyártás megoldásra váró nehézségeiről is, de ezek megértése a koreai nyelvből készült fordítás alapján nem egyszerű.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .