Denon AVC-X6500H: már kapható az új prémium AV erősítő

A Denon új 11.2 csatornás AVC-X6500H prémium AV erősítője minden 3D térhang-formátumot támogat, és beszédhangvezérlést is kínál az Amazon Alexa mellett az Apple AirPlay 2 működését kezelő Siri révén.


A Denon AVC-X8500H csúcsmodell kistestvérének tekinthető 11.2 csatornás prémium AVC-X6500H AV erősítő tizenegy nagy-teljesítményű végfokával és a márka AL32 jelfeldolgozásával kiváló hangminőséget ígér.

Az AVC-X6500H a 3D térhangzás megszólaltatásához természetesen támogatja a Dolby Atmos és DTS:X valamint az Auro-3D formátumokat, és működik benne a DTS Virtual:X audiotechnológia is. Az erősítő 8 be- és 3 kimeneti HDMI csatlakozóján keresztül a legteljesebb minőségű 4K felbontású, HDR10/Dolby Vision és HLG formátumú nagy dinamikatartományú, valamint BT.2020 színskálájú videók is továbbíthatóak, és egy firmware-frissítést követően a HDMI eARC funkciót is tudja majd.

Egy későbbi firmware-frissítéssel az erősítő IMAX Enhanced minősített készülékként kész lesz arra, hogy az IMAX által átdolgozott 4K HDR tartalmakkal és a DTS audiotechnológiáival új minőségi szintű látvány- és hangélményt nyújtson a fogyasztóknak.

Az integrált HEOS többszobás vezeték-nélküli zenei streaming technológia, a számos elérhető zenei streaming szolgáltatás, az Airplay 2 audioprotokoll és a Bluetooth technológia mind-mind az szolgálják, hogy otthonunk bármely helyiségében hallgathassuk kedvenc zenéinket akár mobileszközünkről is. Az erősítők Hi-Res Audio formátumok lejátszására is képesek hálózaton át és USB tárolóról, és van bakelit lemezjátszókhoz való előerősítő-bemenete is.

Az Amazon Alexa és az Apple AirPlay 2 támogatásával az erősítőn át a felhasználók hangutasításokkal kétféle módon is vezérelhetik, hogy hol és mit szólaltasson meg otthonukban. Akár az Alexa használatával vagy az AirPlay 2 használatát vezérlő Siri révén hangutasítással adhatjuk meg, hogy mely zeneszámot szeretnénk hallgatni a kiválasztott helyiségben. Egyszerűen az iPhone vagy az Apple Watch mikrofonjába elmondva kérhetjük a Siri-t, hogy ugorja át a zeneszámot vagy állítsa be a kívánt hangerőt, vagy ugyanígy az Alexa-t is megkérhetjük ugyanerre egy Amazon Echo eszközön keresztül. Az Amazon Alexa támogatással az erősítő kimondott parancsokkal is vezérelhető, nemcsak alkalmazással vagy távirányítójával. Az Alexa használható a készülék be- és kikapcsolására, a hangerő szabályzására, valamint adott bemenetére való átkapcsolására.

Az erősítő beállítását a márka fejlettebb Audyssey MultEQ XT32 mikrofonos akusztikai mérő- és kalibrálórendszere segíti az alacsony frekvenciákat kezelő (LFC) és Sub EQ eljárásokkal, mely még ügyesebben használható a külön megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazással.

A Denon AVC-X6500H 849.990 Ft ajánlott fogyasztói áron már idehaza is kapható.

AVC-X6500H

11 monolit végfok egyedileg gyártott Denon tranzisztorokkal
140 W (8Ω, 20 Hz – 20 kHz, 0,05% THD 2 csatornát hajtva)
205 W (6Ω, 1 kHz, 1% THD 1 csatornát hajtva)

7+1 előlapi be- és 2+1 zóna kimeneti HDMI

4K/60 Hz, 4:4:4 színkódolt videojeltovábbítás, 3D, BT2020, HDR10, Dolby Vision, HLG kompatibilitás, HDCP 2.2 és frissítést követően eARC támogatás
Fejlett videofeldolgozás analóg-HDMI konvertálással, felskálázással 4K-ra (60/50Hz)

Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D támogatás, DTS Virtual:X szimuláció, Auromatic felkeverés
Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio

11.2 csatornás Denon Advanced AL32 jelfeldolgozás és előerősítő kimenet
7.1.4 csatornakonfigurációjú 3D hangrendszer
frissítést követően IMAX Enhanced audiofeldolgozás

Audyssey MultEQ XT32 automatikus kalibrálás és szobaakusztikai optimalizálás, LFC és SubEQ HT, Dynamic Volume és Dynamic EQ opcionális Audyssey MultEQ Editor alkalmazás
Pure Direct, minőségi alkatrészek
TuneIn Internet rádió, Spotify, TIDAL, Deezer és más zenei streaming szolgáltatások, AirPlay2 (Siri hangvezérléssel), Bluetooth és hálózati audió streaming HEOS App alkalmazással kezelve
Nagy felbontású 192kHz/24bit ALAC, FLAC és WAV, DSD (2,8/5,6MHz) fájllejátszás
Integrált HEOS vezeték-nélküli többszobás zenei streaming technológia
Amazon Alexa beszédhangvezérlés HEOS Home Entertainment skill révén
Díjnyertes Denon telepítésasszisztens és hibrid grafikus kezelőfelület
Denon AVR Remote App Android/iOS vezérlő alkalmazás
IP vezérlés, távmonitorozás, Smart remote menedzsment – Ihiji és Domotz támogatás
Vezérlés HDMI CEC funkcióval, RS232 interfészen át, Crestron Connected
Beépített kétsávos (2,4/5GHz) Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat
Lemezjátszó bemenet
Előlapi USB csatlakozón át lejátszás tárolóból és közvetlenül digitálisan iOS készülékről
Intelligens ECO üzemmód off/on/auto beállításokkal

Órajel-bizonytalanság csökkentés
Denon Link HD

2. zóna audió erősítés és vonalkimenet, zóna HDMI kimenet
3. zóna audió vonalkimenet
Monitor/2. zóna komponens videokimenet

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .