Samsung: megszűnik a plazma TV gyártás

1. Oldal

A Panasonic után immár a Samsung is megerősítette, hogy november végével beszünteti a plazma TV-k gyártását, és a közeljövőben várhatóan az LG is ezt teszi.

Ahogy az várható volt, a Samsung sem tervezett hosszú távra a plazma TV-k gyártásával, miután a Panasonic már korábban kiszállt a technológiából. Ez év elején ugyan még szóltak hírek arról, hogy lesznek új Samsung plazma TV-k 2014-ben, amiből aztán csak egy 163 centis Full HD modell, a PS64H5000 (lásd az alábbi képen) lett, de új csúcskészülékről már szó sem esett.

Samsung_H5000 plazma.jpg
A Samsung most a szabályozási bejelentés kapcsán megerősítette, hogy az utolsó plazma TV idén novemberben kerül legyártásra. A döntés indoka: „a plazma TV-k iránti csökkenő kereslet”.

A Samsung SDI kommunikáció illetékese, Lee Seung-jun elmondása szerint „A PDP gyártósorokból újrahasznosítható berendezések és alkatrészek az akkumulátor üzletágban kerülnek felhasználásra, a többit készpénzért értékesítik más cégeknek.

Az egyedüliként plazma TV-ket is gyártó LG kínálatában sincs már csúcskategóriás modell. Iparági elemzők szerint, a közeljövőben az LG is felszámolja plazma üzletágát.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: 216 centis UHD TV érkezik igen kedvező áron
Samsung: Tizen alapú lesz az új Smart TV platform
Samsung HU8200: az új, picit olcsóbb hajlított Ultra HD TV széria
LG: a 2014-es Full HD /HD-Ready TV kínálatról
Samsung: a 2014-es Full HD LED LCD TV kínálatról
Samsung: a 2014-es 4K Ultra HD TV kínálatról
Panasonic: 2013 decemberében leáll a plazma TV gyártás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .