Samsung: Tizen alapú lesz az új Smart TV platform

1. Oldal

A Samsung bemutatta új Tizen operációs rendszerre alapuló Smart TV platformjának prototípusát, ami a tartalmak még egyszerűbb elérését szolgálja, és mozgásérzékelős távirányítóval vagy okostelefonnak kezelhető.

Aki ismeri a tavalyi vagy idei Samsung Smart TV-ket az tudja, hogy lehetne mit javítani azok okos TV funkcióin. Miután az LG hasonló okokból idén megjelent az egyszerű, felhasználóbarát, mégis hatékony kezelőfelületű és részben „multi-tasking” webOS alapú Smart TV-kkel, a Samsung sem ülhetett tétlenül babérjain.

A Samsung jövendő Smart TV-it az okostelefonokon, táblagépeken, okosórákon, intelligens háztartási gépeken és autókban működő Tizen operációs rendszerre akarja építeni. Az ambiciózus tervhez kapcsolódó szoftverfejlesztő készlet (SDK) kiadását néhány napja jelentette be a cég, saját Tizen fejlesztői konferenciájának megnyitója előtt, ahol aztán először mutatta be a már fejlesztés alatt álló Tizen Smart TV platformot, és azt is, hogy majd miként fejleszthetőek rá alkalmazások.

Samsung_Tizen_Smart_TV_platform_prortipus.jpg
A Pocket-Lint beszámolója szerint, a Tizen Smart TV még csak egy prototípus, ami sokat változhat, mire piacra kerül, de már megmutatja, mit lehet vele megvalósítani, és milyen különböző lehetőségeket vizsgál a cég ahhoz, hogy a TV hozzáférhetőbbé váljon a nézők számára.

A bemutatott gyorsan reagáló kezelőfelület élő TV csatornákat integrál TV-s alkalmazásokkal, zenékkel, fotókkal/videókkal és külső TV vevő dobozokkal. A képernyőn nagy előnézeti képeket mutat, és a navigáláshoz vagy a mozgásérzékelős távirányító vagy egy okostelefon használható.

A Samsung azt még nem tette közzé, hogy mikor kerülnek piacra az új Tizen Smart TV-k, de várhatóan a jövő januári CES 2015 kiállításon mutatkoznak majd be az első ilyen modellek.

Piaci szempontból nem mellékes, hogy az Intel is partner a Tizen operációs rendszerben. Az LG és a Samsung a saját Smart TV platformját fejleszti, így már csak a többi TV gyártó választhatja a várhatóan még ebben a hónapban bemutatásra kerülő új Google Android TV platformot, ami szintén azt a célt tűzte ki, hogy használói a lehető leggyorsabban és legkönnyebben találják meg rajta a kívánt tartalmat.

Kapcsolódó linkek:

Samsung HU8200: az új, picit olcsóbb hajlított Ultra HD TV széria
Samsung: a 2014-es Full HD LED LCD TV kínálatról
LG: a 2014-es Full HD /HD-Ready TV kínálatról
Samsung: a 2014-es 4K Ultra HD TV kínálatról
Samsung: két új Smart Evolution Kit, egyik UHD TV-khez
LG: webOS az új Smart TV-k platformja
Samsung: a 2014-es TV-k ujjal is vezérelhetőek lesznek
Android TV: a Google TV újratöltve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .