OLED: a Samsung új panelgyártó metódust fejlesztett ki (Frissítve)

1. Oldal

A Samsung új technológiájával az 5.5 generációs gyártósor 1,3 x 1,5 méteres hordozóján 165 centis (65 inch) képátlójú AMOLED panelet lehet előállítani, és a cég 2012 második felében már 82 centis (32 inch) OLED TV tesztgyártást tervez.
Jelentések szerint a Samsung által kifejlesztett új technológia nagyméretű AMOLED előállítását teszi lehetővé a meglévő 5.5-ös generációjú, 1,3 x 1,5 méteres hordozót használó gyártósorán. Eddig a hordozót legalább 3 részre kellett vágni, és így a legnagyobb lehetséges panelméret 82 cm (32 inch) volt. A Samsung most már elő tud állítani egy 165 centis (65 inch) panelt egy hordozóból, ami OLED TV céljára használható. Az új technológiát alkalmazzák majd a Samsung második, 2012-ben üzembeálló 5.5-ös generációjú gyártósorán.

Samsung_AMOLED_gyartas.jpg
A Samsung első 5.5-ös generációjú gyártósora a tervek szerint 2011 második negyedévében kezdi el az AMOLED-ek termelését.

Frissités: A Samsung 2011 harmadik negyedévében elkezd egy 8. generációs gyártósorba invesztálni, és 2012 második felében már 82 centis (32 inch) OLED TV tesztgyártást tervez. A 8. generációs gyártósor már 140 centis panelek gyártását is lehetővé teszi, sőt az új technológiával akár még nagyobbakat is.

Kapcsolódó linkek:

LG Display OLED TV panelek 2013-tól, de milyenek?
Két Sony OLED monitor professzionális célra
OLED: az LG 79 centis 3D OLED TV idén már kapható (Frissitve)
Nyomtatással készült 48 centis OLED TV a Samsungtól
OLED: új olcsóbb elektronika segítheti a tömeggyártást
OLED: új alkalmasabb meghajtású OLED panel a Sonytól
OLED: olcsóbb panelt ígér a DuPont új nyomtató technikája
A Samsung 2011-re tervezi 107 centis OLED TV-jét
Az OLED-nél hatékonyabb az OLET
OLED: a gyártás költségét csökkentő új nyomtató technológia
Az LG Display és a Samsung újabb OLED befektetései
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .