Nyomtatással készült 48 centis OLED TV a Samsungtól

1. Oldal

A múlt héten lezajlott FPDI kiállításon mutatta be nyomtatásos módszerrel előállított OLED paneles, 19 inches prototípus TV-jét a Samsung, amely egy 8. generációs kísérleti OLED TV gyártósor felállítását is tervezi.
Az FPDI kiállításon a Samsung Electronics Co Ltd által bemutatott OLED TV egy olyan aktív mátrix OLED panelt tartalmazott, amit a cég állítása szerint „tintasugaras nyomtatási módszerrel” állítottak elő. A panel pixelszáma 960 x 540, ami negyede a teljes HD felbontásnak.

Samsung_48 centis_nyomtatott_OLED.jpg
A panel felbontása 58 pixel/inch, felületi fényessége eléri a 200cd/m2, 16,77 millió színárnyalat megjelenítésére alkalmas 8-bites színfelbontással és a szabvány HDTV színskála 62%-át képes előállítani.

A Samsung a TV kereskedelmi forgalmazásáról nem nyilatkozott, de elmondásuk szerint „a technológia még fejlesztés alatt áll”.

Másfél éve tintasugaras nyomtatási módszerrel már előállított egy 35,6 centis OLED panelt a Seiko Epson de más cégek is dolgoznak a gyártás költségét csökkentő új nyomtató technológián, köztük a DuPont is.

A Samsung egy 8. generációs kísérleti OLED TV gyártósor felállítását is tervezi, amivel havonta 4000 akár 140 centis (55 inch) OLED panel lesz előállítható. Ez a gyártósor ugyanabban az épületben működne, mint a közeljövőben munkába álló 5.5-ös generációjú üzem.

Kapcsolódó linkek:

OLED: új olcsóbb elektronika segítheti a tömeggyártást
LG OLED TV 79 centis képátlóval a 2010-es IFA-n
OLED: új alkalmasabb meghajtású OLED panel a Sonytól
OLED: olcsóbb panelt ígér a DuPont új nyomtató technikája
A Samsung 2011-re tervezi 107 centis OLED TV-jét
Az OLED-nél hatékonyabb az OLET
OLED: a gyártás költségét csökkentő új nyomtató technológia
OLED: Seiko Epson technológia a nagyobb képernyők gyártásához
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .