Sharp: már kaphatóak az új Quattron 3D TV-k és a Blu-ray 3D lejátszó

1. Oldal

A Sharp a berlini IFA kiállításon bemutatott két LE925-ös szériájú Quattron technológiájú 3D LCD TV-je és első BD-HP90S Blu-ray 3D lejátszója is megvásárolható a hazai szaküzletekben.

A Sharp által az IFA kiállításon bemutatott új Quattron 3D TV-k és Blu-ray 3D lejátszó tehát megérkeztek a hazai szakboltokba.

A képet négy elsődleges színnel előállító Quattron technológiát és a kontraszt, a felbontás és az energiahatékonyság terén minőségi áttörést jelentő UV2A LCD paneltechnológiát alkalmazó új készülékek a képzáró szemüvegen keresztül nézett 3D kép fényveszteségét és az úgynevezett keresztlátásból adódó szellemképét csökkentő további műszaki megoldásokat is tartalmaznak.

Sharp_LE925.jpg
A 152 illetve 117 centis (60 és 46 inch) LC-60LE925E és LC-46LE925Ekészülékek a gyártó Frame Rate Enhanced Driving (FRED) képfrissítés sokszorozását és nagysebességű LCD meghajtását, valamint a képernyők élébe épített 200Hz-es letapogató LED háttérvilágítását alkalmazzák. Így a képernyő felületi fényessége 3D képek megjelenítésekor majd kétszer magasabb, mint egy hagyományos három alapszínű LCD készüléké, és a keresztlátásból adódó szellemkép is minimális.

A készülékekbe HD DVB-S2/DVB-C/DVB-T tunert és 8 GB félvezető memóriát építenek, ami időeltolásos (Timeshift) tévézését tesz lehetővé. A modellek 1.4a verziójú HDMI csatlakozón keresztül kompatibilisek a 3D képformátumokkal és Audio Return Channel (ARC) jelet tudnak küldeni egy kompatibilis hangrendszer felé. A készülékek gombnyomására a 2D tévéképből pszeudo-3D képet tudnak előállítani, a mellékelt egy aktív képzáró 3D szemüveg viszont arra képes, hogy a 3D képet 2D-ben nézhessük, ha az zavaró lenne. A Sharp sem javasolja ugyanis a 3D módban való tévézést azoknak, akik ennek hatására bármilyen kellemetlen fizikai változást, vagy rosszullétet észlelnek magukon.

A sztereoszkópikus kép az AN-3DG10 típusjelű aktív 3D folyadékkristály-záras szemüvegekkel nézhető, amelyek kényelmes viseletet ígérnek, és három színben kaphatóak 30.000 Ft körüli áron.

Az új készülékek az AQUOS NET+ internetes funkció révén különböző online tartalmak és optimalizált weboldalak – például YouTube, eBay, Facebook – elérését is biztosítják.

Sharp_BD-HP90S_ver.jpgSharp_BD-HP90S.jpg

A karcsú formatervű Sharp BD-HP90S4336 Blu-ray 3D lejátszó lefektetve, felállítva és falra szerelve is elhelyezhető.

A BD-HP90S beépített vezeték-nélküli hálózati (WLAN) kapcsolattal rendelkezik, a BD-Live internetes extra tartalomelérési funkcio mellett az YouTube videók lejátszására is képes, és ezen át frissül automatikusan a készülék rendszerszoftvere is. A DLNA kompatibilitás az otthoni hálózati eszközökről, számítógépről, egy NAS szerverről DivX/DivX HD videók, JPEG/JPEG-HD képek és MP3 zenék lejátszására is alkalmas, és ugyanezeket a médiafájlokat USB tárolóból is kezeli.

Az „AQUOS Pure Mode” üzemmódban a lejátszó automatikusan optimalizálja képbeállításait a hozzá HDMI kábelen csatlakozó Sharp AQUOS LCD televízióhoz.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: új Quattron 3D TV-k és egy Blu-ray 3D lejátszó az IFA-n
Sharp: új régiós ügyvezető és új Quattron technológiájú TV
Sharp: kész a négy elsődleges színű 3D LCD
Sharp: 2010-es TV-k Quattron technológiával
Sharp: LCD TV-k négy elsődleges színnel
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja
Sharp: az LCD paneleket tökéletesítő új technológia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .