Sharp: LCD TV-k négy elsődleges színnel

1. Oldal

A Sharp által a CES-en bemutatott új AQUOS LED LCD TV-k a vörös (R), zöld (G) és kék (B) mellett egy további elsődleges színnel, sárgával (Y) állítja elő tökéletesebb színeit például a csillogó aranyhoz vagy a napraforgó szirmaihoz.
A Sharp kiállításon bemutatott már öt elsődleges színű LCD képernyőt. Most az iparág történetében először négy elsődleges színt produkáló LCD képernyők tömeggyártását tervezi, amelyek négy színszűrőt alkalmaznak, vagyis a vörös (R), zöld (G) és kék (B) mellé egy további szín is társul, a sárga (Y). Ezek kombinációjával áll elő az eddiginél szélesebb színtartomány, ami a gyártó szerint valósághűen adja vissza az emberi szemmel érzékelhető közel összes színt. A Sharp igazolva látja, hogy a négy elsődleges színű technológiával a három alapszínű LCD képernyőknél könnyebben és szebben reprodukálhatóak például a rézfúvós hangszerek aranysárgái. Emellett a negyedik szín segít különösen a bőrszínek és a sárgák különböző árnyalatainak előállításában.

sharp_aquos_ces_RGBY.jpg
Az viszont tény, hogy négy alapszínnel az LCD képernyő háttérvilágításának fényhatásfoka is fokozható. A Sharp 1080p felbontású X-Gen LCD paneljével – ami az UV2A technológiával készül – az amúgy is energiatakarékos LED megvilágítású képernyő nagyobb felületi fényességet képes előállítani, illetve azonos fényerő mellett energiafogyasztása sokkal kisebb, mint egy szokványos fluoreszcens lámpájú három alapszínű LCD TV-jé.

A négy elsődleges színt alkalmazó AQUOS LCD televíziók forgalmazása a tervek szerint 2010-ben kezdődik hazánkban.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: az LCD paneleket tökéletesítő új technológia
Sharp: két új LCD TV széria LED-es háttérvilágítással
Sharp: új fejlesztés az öt elsődleges színű LCD
Sharp: már októberben termel a 10. generációs LCD panelgyár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .