Sharp AQUOS XLED: mini LED LCD TV a világpiacra

A CES 2023 alkalmával a Sharp kiállítja a világpiacra szánt AQUOS XLED csúcs LCD TV-t mini LED háttérvilágítással, kvantumpont technológiával, és a világ egyik legnagyobb, 304 centis (120 hüvelykes) ilyen TV-jének prototípusát.


Egykor a csúcskategóriás LCD TV-k meghatározó márkája volt a Sharp. A tajvani Foxconn tulajdonában lévő márka újra meghatározó tévépiaci szereplő kíván lenni és ezért hamarosan egy prémium modellel egészíti ki jelenlegi, középkategóriás LCD TV-kből álló kínálatát.

A januári CES 2023 kiállításon résztvevő márka az eseményt beharangozó sajtóközleményében jelentette be: „A Sharp kiállítja a világpiacra szánt zászlóshajó AQUOS XLED TV modellt. A látogatók megtapasztalhatják a mini LED háttérvilágítás és a kvantumpont technológia által létrehozott kiemelkedő fényességű és színkifejezésű képek új generációját.”

Sharp-AQUOS-XLED EP1 TV

Japánban már kaphatóak az egy éve bevezetett új márka legújabb termékei, a Sharp AQUOS XLED EP1 „prémium” TV-kről szóló blogbejegyzés szerint ezek az AQUOS márka történetének eddigi legmagasabb képfényességű és színkifejezésű készülékei. A 139 és 189 cm (55 és 75 hüvelyk) közötti képmérettel kínált TV-k „aktív mini LED” technológiájú háttérvilágítása „több mint 1.000 szabályozható fényességű zónával a hagyományos LCD TV-khez képest több mint háromszoros csúcsfényesség és magas kontraszt elérését teszik lehetővé.

A blogbejegyzésből kiderül, hogy a Sharp az LCD és a háttérvilágítás meghajtóalgoritmusait optimalizáló szabadalmaztatott technológiája az úgynevezett „flare brightness” áramkörrel javítja a helyi fényességet és a fekete kifejező erejét, amelyek az AQUOS XLED legjelentősebb jellemzőjét adják. Az új AQUOS XLED EP1 LCD TV-kben alkalmazott új kvantumpont félvezető anyagok a vörös fény tisztaságának javításával a korábbinál szélesebb színtartomány reprodukálását teszik lehetővé. Az új készülékekbe egyebek mellett új Medalist S4X mesterséges intelligencia (AI) képfeldolgozó processzort, a környezeti fényviszonyokhoz igazodó automatikus képbeállítást és térhangzást ígérő hangrendszert építenek.

Az csak sejthető, hogy mindezek részei lesznek a világpiacra szánt Sharp AQUOS XLED TV-nek is.

„Ezenkívül a Sharp először mutatja be a világ egyik legnagyobb 120 hüvelykes (vevőnélküli AQUOS XLED) modelljének prototípusát”- áll a közleményben.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .