Sharp: teljes HD felbontású DLP vetítő kedvező áron

1. Oldal

A CES alkalmával mutatkozik be a Sharp XV-Z15000 1080p DLP házi-mozi vetítő, mely 1.600 ANSI lumen fényerejével, 30.000:1 dinamikus kontrasztjával és megfizethető árával a hasonló tudású 3LCD vetítők versenytársa kíván majd lenni.
Régen jelent már meg a piacon a Sharp új házi-mozi vetítővel, ráadásul olyannal, ami versenyképes áron kínált volna magas fényerőt és kontrasztot, valamint teljes HD felbontást. Az XV-Z15000 egychipes Texas Instruments DLP technológiájú, 16,5mm-es 1080p DMD képmodulátorral rendelkezik. A 6 szegmenses 6-szoros sebességű színkerék pontos színreprodukálást és színfelbomlás szempontjából viszonylag zavartalan képet ígér.

A motorosan kapcsolható fényszabályzó írisz funkcióval a felhasználó a távirányító gombnyomására maga állíthatja be a fényerőt és a kontrasztot a házi-mozi különböző megvilágítási körülményeihez. Az írisz képtartalomtól függő dinamikus szabályzásával 30.000:1 kontrasztarányt érhet el az XV-Z15000, melynek maximálisan 1.600 ANSI lumen fényereje még enyhén megvilágított környezetben is lehetővé teszi a nagyméretű kép vetítését. Bár az automatikus trapézkorrekció nem ideális megoldás, de segítheti a vetítő elhelyezését.

XV-Z15000.jpg
Az XV-Z15000 24Hz film módban a filmek eredeti sebességét és kadenciáját pontosan adja vissza. A modell többek között két 1.3-as verziójú (x.v.Color kompatibilis) HDMI bemenettel és RS-232C vezérlő interfésszel is rendelkezik.

A vetítő márciustól lesz megvásárolható az Egyesült Államokban 3.000 dollár (kb. 620.000 Ft.) alatti javasolt fogyasztói áron, de hogy idehaza egyáltalán kapható lesz-e, az kérdéses.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: új Blu-ray lejátszó Karácsonyra
Sharp: a vékony és az óriás LCD TV-k megvehetőek
Sharp: új 100Hz-es képfrissítésű AQUOS LCD TV alapmodellek
Sharp: szuper vékony LCD TV és más újdonságok az IFA-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .