MinDig TV: már csak 42 nap a hazai DVB-T szolgáltatás indulásáig

1. Oldal

A Kab-hegyen már zajló és novemberben Szentesen is elkezdődő rekonstrukció befejeztével 2008. december 1-től a MinDig TV szolgáltatás a legmodernebb technológiával csaknem 6 millió hazai néző számára hozhatja el az első Digitális Karácsonyt.
Az Antenna Hungária (AH) szeptemberben sikeresen végrehajtotta a Széchenyi-hegyi adóállomás antennarendszerének rekonstrukcióját, így a digitális földi televíziós műsorszórás (DVB-T) 2008. december 1-jétől elindulhat a főváros körzetében.

A folyamatban lévő technikai munkálatok a digitális szolgáltatás vidéki elérhetővé tételét szolgálják. Hogy a Kab-hegyi és szentesi adókörzetben élők is már december 1-jétől részesüljenek a digitális forradalom előnyeiből, az AH e két adóállomáson is elvégzi az adórekonstrukciót a digitális átállásról szóló törvény és a megkötött hatósági szerződésnek megfelelően. Az AH a rekonstrukciós munkák ütemezését kismértékben módosította annak érdekében, hogy ideiglenes antennarendszerekkel a kereskedelmi televíziók műsorai normál teljesítménnyel történő sugárzása ezeken a telephelyeken is biztosítható legyen. Így az említett műsorok elérhetősége az érintett adóállomások vételkörzetében nem változik észrevehetően a munkák időtartama alatt.

A Kab-hegyi adóállomáson már október 13-a óta zajlanak a rekonstrukciós munkálatok, a harmadik telephelyen Szentesen pedig novemberben kezdődnek. A folyamatban lévő technikai munkálatok célja, hogy továbbra is biztosítható legyen a nézők számára a legnépszerűbb előfizetési díj nélkül fogható tévécsatornák sugárzása analóg és digitális formában egyaránt. Az AH az ideiglenes antennarendszerre történő átállást a Kab-hegyi és szentesi telephelyen technikai okokból két héttel elhalasztja, de a cég nem tervezi, hogy az ideiglenes megoldás hosszabb ideig tartana. Az antennarekonstrukciós munkák befejezésének tervezett időpontja a Kab-hegyen 2008. november 8, Szentesen 2008. november 25.

MinDig_TV_lefedes.jpgMinDig_TV.jpg
Az előfizetési díj nélküli digitális MinDig TV szolgáltatás a nagyvárosokban és a kistelepüléseken élők számára egyaránt elérhető lesz. A Kab-hegyi állomás digitális szolgáltatásának lefedettsége Északnyugat- és Közép-Dunántúlra terjed ki, a budapesti adó Közép-Magyarországot, a szentesi adó pedig Délkelet-Magyarországot fogja besugározni. A szolgáltatás elérhető lesz jó néhány nagyvárosban (Budapest, Szeged, Győr, Kecskemét, Székesfehérvár, Tatabánya, Kaposvár, Békéscsaba, Veszprém és Zalaegerszeg), valamint az említett régiók legkisebb településein egyaránt.

A nagyon szoros határidővel végrehajtott telepítési munkák eredményeként az ígért időpontban, 2008. december 1-jén induló új, legmodernebb technológiát alkalmazó, digitális MinDig TV szolgáltatás, mely a szabadon fogható tartalmak széles választékát kínálja tökéletes kép- és hangminőségben, csaknem 6 millió magyar állampolgár számára hozhatja el az első Digitális Karácsonyt. Az új szolgáltatás a magyar lakosságnak valódi lehetőséget teremt arra, hogy ne kelljen fizetniük kedvenc televíziós műsoraikért.

Kapcsolódó link:

MinDig TV: a két országos kereskedelmi csatorna csatlakozna
Újra m1 HD adás a kísérleti DVB-T műsorsugárzás részeként
Helikopteres antennarekonstrukció Budapesten
Aláírták a DVB-T és DAB hálózatok üzemeltetési szerződéseit
A hazai földfelszíni digitális televíziózás várható elterjedéséről
Év végére elindul a digitális földfelszíni műsorszórás Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .