Sony: BDV-IT1000 a mindentudó házi-mozi rendszer

1. Oldal

A Sony BRAVIA Theatre BDV-IT1000 a BD-Live funkciókra kész Blu-ray lejátszással, szuper-vékony hangsugárzóival, két HDMI és egyéb bemeneteivel, automatikus kalibráló-rendszerével, 700W összteljesítményével minden igényt kielégít.
Van Japánban egy igen kedvelt csokis pálcika, úgy hívják „Pocky”. Ez adta a Sony BRAVIA Theatre BDV-IT1000 fejlesztési kódnevét, a tervezők ugyanis a csemegéhez hasonlóan vékony hangsugárzókat terveztek a házi-mozi rendszerhez.

A Sony mérnökei által kifejlesztett hihetetlenül kisméretű, teljes sávú hangszóró meghajtó révén sikerült megalkotni a nagyjából ujjnyi vastagságú, csupán 16mm széles hangsugárzót. A front- és a centersugárzókban három-három, a hátsó sugárzókban két-két ilyen meghajtót építenek.

De nemcsak ez a technológiai újítás teszi kiemelkedővé ezt a házi-mozi rendszert. A BDV-IT1000 mindent tud, ami a Blu-ray Disc kiváló hang- és képminőségének élvezetéhez szükséges, amivel a legtöbbet hozhatjuk ki meglévő DVD-inkből, ami külső nagyfelbontású műsorforrások (egy játékkonzol és egy HDTV vevőegység) csatlakoztatásához kell, és még a hordozható zenelejátszónk is megszólaltatható rajta.

A rendszer főegysége a Blu-ray lemezek mellett a DVD-ket is lejátssza – az utóbbiakat akár 1080p-re felskálázva is. A készülék úgymond „BD-Live Ready”, azaz Ethernet csatlakozóján keresztül egy letölthető firmware frissítéssel és egy USB memória behelyezésével máris kész a film nyújtotta élményt kiegészítő további BD-Live tartalmak – például filmelőzetesek, egyéb extrák – letöltésére az internetről.

A Blu-ray Disc filmek igazi mozi-élményét a 1080/24p képfelbontás biztosítja, de a rendszer a Deep Color színfelbontást és az x.v.Colour gazdag színeit is visszaadják, valamint dekódolja a legújabb nagyfelbontású Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangformátumokat is.

bdv_it1000_586px.jpg
A BDV-IT1000 700Wattnyi (5x100W plusz 200W a mélysugárzóhoz) teljesítményét a Sony 32 bites, teljes egészében digitális S-Master erősítői állítják elő. Ez hajtja meg az 5 vékony hangsugárzót és a mélysugárzót. A centersugárzó vízszintesen polcra helyezhető vagy falra szerelhető, a front- és hátsó surround sugárzók moduláris felépítésük és a mellékelt állványok révén állhatnak a padlón, asztalon, de falra is szerelhetőek. A rendszer része a vezeték-nélküli készlet, mely szükségtelenné teszi a szobán keresztülfutó kábeleket. A vezeték-nélküli vevő-erősítő egység hajtja meg a hátsó hangsugárzókat.

A rendszert igen könnyű összeállítani és használni. A „Digital Cinema Auto Calibration” beállítás egy gombnyomásra érzékeli a hangsugárzók elhelyezkedését, és kiszámítja az ideális hangerőt, késleltetést és frekvencia-átvitelt az optimális hangzáshoz. A BRAVIA Sync funkciónak köszönhetően a BDV-IT1000-et egy új BRAVIA LCD TV távirányítójával vezérelve a film akár egyetlen gombnyomással elindítható. A XrossMediaBar™ képernyőn látható felhasználói kezelőfelülttel a beállítás és kezelés egyszerű.

A hordozható zenelejátszók tartalma a Sony DIGITAL MEDIA PORT csatlakozóján keresztül játszhatóak be a rendszerbe lehetővé téve az MP3 lejátszók, a zenelejátszós Bluetooth-os mobiltelefonok, és Wi-Fi-n keresztül számítógépek csatlakoztatását. A Portable Audio Enhancer eljárás a tömörített hangformátumok megszólalását javítja fel. A rendszerhez a két HDMI, kompozit és komponens videó, valamint optikai digitális és analóg sztereo audio bemeneteken keresztül további külső forráskészülékek csatlakoztathatóak. Az analóg bemeneti videojeleket a rendszer HDMI kimeneti jellé alakítja.

A Sony BRAVIA Theatre BDV-IT1000 házi-mozi rendszer januártól már idehaza is kapható lesz.

Kapcsolódó linkek:

Sony: BRAVIA EX1 LCD TV vezeték-nélküli nagyfelbontású jelátvitellel
Sony: hivatalosan is kapható a VAIO Magyarországon
Sony: a BRAVIA ZX1 a világ legvékonyabb LCD TV-je
Sony: BRAVIA Z4500-as LCD TV-k 200Hz-es képfrissítéssel
Sony: BRAVIA X4500-as és W4500-as új csúcskategóriás LCD TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .