SIM2: új 1080p vetítők mutatkoznak be az ISE 2008-on

1. Oldal

Az Amsterdamban zajló ISE 2008 kiállításon mutatja be a SIM2 a technológiailag megújult D80E, valamint a világ legkisebb és legkönnyebb 3-chipes Grand Cinema C3X 1080 teljes HD felbontású DLP vetítőket.
A SIM2 D80E típusjelzésében szereplő „E” jelzi, hogy ez a vetítő a korábbi Domino 80-as új evolúciós változata, mely elődjéhez hasonlóan teljes HD (1080p) felbontású, és tervezése során számos szabadalmaztatott technológiai megoldást vettek át a gyártó többszörös díjnyertes vetítőjéből a HT3000E-ből.

sim2_d80e.jpg
A D80E-ben nemcsak a Texas Instruments (TI) BrilliantColor színfokozó technológiájának teljes kiépítésű változatát (az elsődleges és komplementer színeket is tartalmazó színtárcsával) alkalmazzák, de a milliszekundum pontosságú dinamikaszabályzású Unishape lámparendszert is. Mindennek eredményeként a szokványos konstrukcióhoz képest kétszer nagyobb fényerőre, kiváló kontrasztarányra (4.500:1) és gazdag színskála előállítására képes a projektor, s mivel DLP képmodulátor működik benne, ezért a válaszidő 500-szor gyorsabb, mint egy LCD vetítő.

A TI 24,1 mm-es (0,95 inch) DarkChip3 képmodulátora és chipkészlete, valamint a SIM2 saját ALPHAPATH fénymotorja, továbbá a precíziós optika és a legkorszerűbb mérnöki megoldások révén a D80E kiváló képet ígér.

A D80E 10-bites videojel feldolgozása a szabvány képtartalmakat is felskálázza 1080p felbontásra, és támogatja másodpercenként 24 képkockás 1080p (24p) jelek megjelenítését is. Lehetőség van anamorf előtétlencse alkalmazására is, melyhez a vetítő videoprocesszora átalakítja a 2,35:1 képarányú képforrás jelét, hogy az a képmodulátor teljes felbontását kihasználja. A vetítő bemenetei, köztük a HDMI révén az összes használatos analóg és digitális videojel forrással.

sim2_cx3.jpg
A C3X 1080 esztétikus és luxust sugárzó megjelenését Giorgio Revoldini formatervezőnek köszönheti. A mindössze 40×40 cm felületet elfoglaló és csupán 10 kg-os vetítő műszaki tartalma is méltó a külsőhöz, mert három 24,1 mm-es (0,95 inch) DarkChip4 DLP képmodulátor chip állítja elő a képet. E mellett a gyártó ALPHAPATH fénymotorjában található továbbfejlesztett teljesen üveg optika is jelentős szerepet játszik az 1920×1080 pixeles nagypontosságú progresszív frissítésű kép előállításában.

Az ígért 10.000:1 kontrasztarány, a figyelemreméltó színmélység és a jelentős fényerő kombinációja kiváló képet eredményezhet jó minőségű forrásjellel.

A C3X 1080-at a SIM2 referenciaszintű vetítőnek szánja. Ennek garanciája a teljes 10-bites mélységű videojel feldolgozás teljes HD skálázással és progresszív képfrissítésre alakítással, valamint a 1080/24p videojel tartalmak hordozta képminőség megtartásával. Ezen felül a gyártó újonnan fejlesztett színmenedzselő szoftverével a vetítő pontosan beállítható az adott házi-mozi környezethez.

Természetesen a vetítőn minden olyan funkció és lehetőség megtalálható, amit a házi-mozi tervezők és építők igényelnek. A megszokott videojel csatlakozókon kívül C3X 1080-nak két választható HDMI bemenete van. RS-232 és USB port egyaránt található rajta vezérlési és szoftver kommunikációs célra, és még egy optikai digitális audio kimenet, 12 Volt indítójel kimenetek és infra érzékelő bemenet is van a vetítőn.

Kapcsolódó link:

SIM2: megújult a Grand Cinema teljes HD házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .