Sonos Era 300 és Era 100: új okos-hangszórók térhangzáshoz

A térhangzást produkáló Sonos Era 300 hangsugárzók egy 7.1.4 Dolby Atmos hangrendszer hátsó hangsugárzói is lehetnek Sonos Beam vagy Arc soundbar mellett.


A Sonos hivatalosan is bejelentette új generációs Era 300 és Era 100 okos-hangsugárzóit, amelyek 2023. március 28-tól lesznek kaphatóak világszerte.

Sonos Era 300 Era 100

A Sonos szerint „az Era 300 egy merész, forradalmian új hangsugárzó, ami a legjobb élményt nyújtja a hallható térhangzáshoz Dolby Atmos segítségével, míg az Era 100 a legkelendőbb Sonos One újragondolása”.

A közleményben megszólaló Giles Martin, a Sonos hangélményért felelős alelnöke szerint: „Ahogy a monóról a sztereóra való áttérés, úgy a térhangzás is a zenehallgatás következő evolúciója – olyan hangélményt teremt, ami zenébe burkol. Mivel az alkotók és a nagyobb streaming platformok egyaránt alkalmazzák a térhangzást zenéhez, itt az ideje olyan hallható hallgatási élményt teremteni, ami beváltja ennek az izgalmas és kreatív formátumnak az ígéretét.”

Az Era 300 hat beépített hangszórója balra, jobbra, előre és felfelé irányítja a hangot, és támogatja majd az Amazon Music és az Apple Music Dolby Atmos formátumú zenéit. Az Apple HomePod mellett elsőként a Sonos Era 300 valamint a Sonos Arc és Sonos Beam (Gen 2) soundbarok is támogatják majd az Apple Dolby Atmos zenék megszólaltatását

A közleményben Kevin J. Yeaman, a Dolby vezérigazgatója úgy fogalmaz: „A Dolby Atmos új módot teremtett a zene és a hangos szórakoztatás átélésére. A hangok és a zene páratlan tisztasággal és mélységgel kelnek életre. Az Era 300 hangi innovációja a Dolby Atmos-szal teljesen magával ragadó zenei élményt hoz létre.”

Sonos Era 300_Lifestyle

A két új Sonos hangsugárzót ugyan elsősorban zene megszólaltatására tervezték, de Sonos soundbar mellé párosítva teljesebb házimozi térhangzás létrehozásához is használhatóak.

Sonos_Arc-Sub-2xEra300

Az Era 300 a Sonos első hangsugárzója, ami többcsatornás surround hangzást nyújt a házimozi hátsó és hátsó-magassági hangcsatornáit megszólaltatva. Két Era 300 egy Sub mélynyomóval és Arc illetve Beam (Gen 2) soundbarral párosítva 7.1.4 illetve 5.1.4 konfigurációjú Dolby Atmos  hangrendszert alkotnak.

A Sonos Era 300 199.990 Ft (499 €), az Era 100 115.990 Ft (279 €) ajánlott fogyasztói áron lesz kapható 2023. március 28-tól.

Sonos Era 300 robbantott

Sonos Era 300 műszaki jellemzői:
Audio:

 • Erősítők
  Hat a hangsugárzó egyedi akusztikai felépítéséhez precízen hangolt D-osztályú digitális erősítő.
 • Magashang-sugárzók
  Négy magashang-sugárzó biztosítja a magas- és középfrekvenciák hű megszólaltatását. Az előre irányított középsugárzó egyenletes center hangképet biztosít, míg a két oldalra irányított középsugárzó sztereó elválasztást hoz létre. Az irányított tölcséres a felfelé sugárzó hangszóró hangja a mennyezetről verődik vissza, mikor Dolby Atmos tartalmat szólaltat meg.
 • Mélysugárzók
  Két mélysugárzó maximalizálja az alsó kimeneti tartományt, balra és jobbra irányítva a sztereó megszólalást támogatva.
 • Mikrofon
  A távoltéri mikrofoncsoport fejlett sugárformázást és többcsatornás visszhangszűrést alkalmaz a gyors és pontos hangvezérléshez és a Trueplay hangoláshoz. A kapcsolat bontása a mikrofonkapcsoló kikapcsolásával.
 • Állítható EQ
  A Sonos alkalmazással beállítható a basszus, a magasak és a hangerő.
 • Trueplay
  Ez a szoftver méri a szoba akusztikáját, majd finomhangolja az EQ-t. iOS és Android eszközökkel is kompatibilis.
Részletek:

 • Méretek – 160x260x185mm
 • Súly – 4,47kg
 • Felület – Matt; Fekete vagy fehér színben kapható
 • Kezelőszervek
  Lejátszás, szüneteltetés, ugrás, újrajátszás, a hangerőállítás, a hangasszisztens elnémítása, valamint Sonos termékek csoportosítása vagy csoportosításának megszüntetése.
 • Bluetooth gomb
  Nyomja meg a Bluetooth eszközzel való párosításhoz.
 • Mic kapcsoló
  A mikrofonhardver tápellátása megszűntetéséhez Kapcsolja ki ezt a termék hátoldalán lévő a kapcsolót.
 • LED-ek
  A terméken található fények jelzik a csatlakozást, a mikrofon aktiválását és a némítás státuszát.
Teljesítmény és hálózat:

 • WiFi
  Kompatibilitás WiFi 6-tal a nagyobb megbízhatóság érdekében. Csatlakozás WiFi-hez bármilyen a 802.11a/b/g/n/ac/ax 2,4GHz/ 5GHz-es szélessávú routerrel.
 • Bluetooth 5.0
  Audio streaming támogatás bármely Bluetooth kompatibilis eszközről.
 • Tápellátás
  100-240V 50/60Hz belső tápegység
 • USB-C
  Audioforrás csatlakoztatása kiegészítő kábel és a Sonos Line-In adapter segítségével. Csatlakoztassa a routerét egy Ethernet kábellel és a Sonos Combo adapterrel. (Minden tartozék külön megvásárolható.)
 • Apple AirPlay 2
  Működik AirPlay 2-vel az Apple iOS 11.4 és magasabb verziójú eszközökön.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “Sonos Era 300 és Era 100: új okos-hangszórók térhangzáshoz” bejegyzéshez

 1. Érdekelt, a teljesítmény, mert az egyik fontos műszaki mutató, de csak ennyit írtak. Készenléti módban kevesebb mint 2 W-ot fogyaszt. Jó sok. Ez 25-30 évvel ezelőtt volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .