Sony 360 Spatial Sound: a márka csúcs soundbar hangrendszerein (frissítve)

Egy firmware-frissítéssel hozza el a Sony a 360 Spatial Sound, azaz a 360 fokos térhangzás élményét a HT-A7000 és HT-A5000 soundbar hangrendszereire.


Frissítés:

Már elérhető a BRAVIA és a PlayStation 5 közötti társítási, valamint a 360 Spatial Sound Mapping (360 térhangleképezés) funkciókat, és az SA-RS5 csatlakoztatását támogató firmware-frissítés. A HT-A5000 új, 1.238 verziószámú (illetve a legújabb 1.239 verziószámú) és a HT-A7000 új, 1.278 verziószámú rendszerszoftverei a linkeken elérhető weboldalakról tölthetőek le, majd USB-meghajtón keresztül telepíthetőek. Ha a soundbar az internethez csatlakozik, akkor közvetlenül is letölthető rá a firmware-frissítés.

2022. január 18.:

A Sony bejelentése szerint az először a HT-A9 hangrendszernél alkalmazott 360 Spatial Sound Mapping térhangleképezés technológiát egy firmware-frissítéssel megkapja a HT-A7000 és minden bizonnyal a HT-A5000 soundbar hangrendszer is. Az innovatív funkció eléréséhez az érintett hangrendszerekhez csatlakoztatni kell a Sony majd 2022 nyarán megjelenő új SA-RS5 (lásd alább annak gyártó által kiemelt jellemzőit), vagy jelenleg kapható SA-RS3S vezeték-nélküli hátsó hangsugárzóit.

Sony HT-A7000 3D hangzás

A sajtóanyag megfogalmazása szerint: „A Sony forradalmi 360 Spatial Sound Mapping térhangleképezés technológiájának köszönhetően a vásárlók minden irányból és távolságból érezhetik a hangot. A Sound Field Optimization (hangtér-optimalizálás) alkalmazása révén a soundbar beépített mikrofonokat használva zseniális módon méri a soundbar és a hátsó hangsugárzók relatív magasságát és pozícióját. A 360 Spatial Sound Mapping térhangleképezés technológia ezután az elhelyezési információk alapján szintetizált hanghullámokkal több fantomhangszórót hoz létre. A technológiának köszönhetően a Sony széles térbeli hangtere kitölti az élettér minden részét, így ugyanazt a hangélményt kapja mindenki legyen bárhol is a szobában.”

A HT-A7000 és a HT-A5000 soundbar hangrendszerekhez a 360 Spatial Sound Mapping térhangleképezés használatát lehetővé tevő firmware-frissítés 2022 tavaszán jelenik meg.

A Sony arra is felhívja a figyelmet, hogy a BRAVIA XR TV-k „Acoustic Center Sync” funkciója révén a soundbar és a TV a hangrendszer center hangsugárzójává válhatnak, és a 360 Spatial Sound Mapping térhangleképezés részeként együttműködnek.

Az Acoustic Center Sync funkciót a Z9K, A95K, A90K, A80K, X95K, X90K, Z9J, A90J, A80J és X95J szériájú Sony TV-k támogatják.

Sony SA-RS5

Az SA-RS5 vezeték-nélküli hátsó hangsugárzók főbb jellemzői:
  • Magával ragadó és tiszta hangzás: a felfelé sugárzó hangszórók hangja a mennyezetről verődik vissza a még inkább magával ragadó fejfeletti hangzás érdekében. A széles irányítottságú hangszórók és a puha dóm magas-sugárzók együtt gazdag, kiterjedt hangteret hoznak létre, amely kivételes tisztaságot kínál. A két passzívsugárzó kiemelik a sáv alsó hangszíneit, és erősítik a basszusokat.
  • Hosszú akkumulátor-élettartam: a teljesen feltöltve akár 10 óra akkumulátor-élettartammal a hangsugárzók rugalmas elhelyezést kínálnak bármilyen nappali elrendezéshez illeszkedve. Szem elől elrejtve tölthetőek, és egyszerűen bekapcsolva automatikusan hozzák létre a vezeték-nélküli kapcsolatot a kompatibilis soundbar-ral. Gyors és egyszerű, nincs szükség rendetlen kábelekre. Ha sietsz, mindössze 10 perc töltés 90 percnyi használatot biztosít. Az SA-RS5 hátsó hangsugárzók váltóáramú hálózati tápcsatlakozóval is rendelkeznek a kétféle használathoz.
  • Hangkalibrálás egy érintéssel: az SA-RS5 OPTIMIZE gombokkal és két mikrofonnal rendelkezik minden egyes hangsugárzóban. Az OPTIMIZE gombok megnyomásával – hangsugárzókon és a kompatibilis soundbar egységen egyaránt – aktiválja a Sound Field Optimization és kettős mikrofon használatával intelligensen megméri a hangsugárzók és a mennyezet közötti távolságot.
  • Könnyen integrálható hangsugárzó design: ezeket a hangsugárzókat az Omnidirectional Block (gömbkarakterisztikájú blokk) koncepciónak megfelelően tervezték, hogy illeszkedjenek a Sony kompatibilis soundbar hangrendszereihez. A hengeres forma egyetlen tömör blokkot képvisel, lapos hátlapjuk pedig tökéletesen illeszkedik a falhoz.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .