Sony: itt a HDMI 2.1 frissítés a „Ready for PlayStation 5” TV-kre

A Sony megkezdte a HDMI 2.1 specifikációnak megfelelő működéséhez szükséges firmware-frissítést az XH90 és ZH8 4K illetve 8K HDR LCD TV-ken.


Az idei Sony XH90 4K HDR LCD TV-k és ZH8 8K HDR LCD TV-k bemutatása után nem sokkal, majd a „Ready for PlayStation 5” BRAVIA TV-k bejelentésekor már tudható volt, hogy ezek a készülékek hardveresen ugyan készek a HDMI 2.1 specifikáció teljesítésére, de egy firmware-frissítés még hiányzik a 4K felbontású, másodpercenként 120 képkocka képsebességű videojelek fogadására.

Frissítés (2020. november 28,)

A ZH8 és XH90 modellekhez a v6.4960 verziójú firware-frissítés aktuális.

A frissítés tehát lehetővé teszi, hogy az érintett modellek HDMI 2.1 portjai nagyobb adatátviteli sebességgel fogadhassák a játékkonzolok és a médialejátszók 4K120 Hz (4K 120 képkocka/másodperc) jeleit. A frissítés az XH90 modelleknél elérhetővé teszi a HDMI eARC támogatását is, továbbá ezzel kerül bevezetésre az Apple TV app alkalmazás.

A Sony közlése szerint az XH90 modelleken egy későbbi frissítéssel képessé válnak két további a játékhoz kapcsolódó opcionális HDMI 2.1 funkcióra, a változó képfrissítési gyakoriságra (VRR) és az automatikus alacsony késleltetési módra (ALLM) is, amint azokat a HDMI tesztközpont hivatalosan hitelesíti.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .