Sony: az első „Ready for PlayStation 5” BRAVIA TV-k

A Sony XH90 és ZH8 széria modelljei az első „Ready for PlayStation 5” TV-k 4K/120 kép/sec támogatást és speciális „BRAVIA Game Mode” játékmódot kínálnak.


A Sony és annak játékipari szórakoztatótermékekért felelős Sony Interactive Entertainment (SIE) részlege együtt találták ki a „Ready for PlayStation 5” (vagyis „PlayStation 5-re kész”) címkét, mely úgymond „megkönnyíti a fogyasztóknak kiválasztani az optimális TV-t”, hogy felkészülten várhassák a majd az év végi ünnepi bevásárlószezonra megjelenő új PlayStation 5 (PS5) játékkonzolt.

A cég sajtóközleménye szerint a nemrégiben forgalomba került XH90 4K HDR LCD TV-k és ZH8 8K HDR LCD TV-k az elsők, amelyek megkapják a „Ready for PlayStation 5” címkét. HDMI 2.1 csatlakozóikon keresztül mindkettő támogatja majd a 4K felbontású, másodpercenként 120 képkocka képsebességet egy jövőbeli firmware-frissítés révén. Az XH90 TV-k bemenetről mért késleltetése csupán 7,2 ms a 120 kép/sec képsebességen. A ZH8 a PS5 8K játékainak képét is megjeleníti majd egy firmware-frissítést követően.

A PS5-re kész címkét a cég néhány további jövőbeli TV-je is viseli majd, az idei új XH95 4K HDR LCD csúcskészülékek és az A8, A9 OLED TV-k viszont nem. Ezeknek a tévéknek ugyanis nincs erre alkalmas HDMI portjuk.

A „Ready for PlayStation 5” TV-k játékmódja a „BRAVIA Game Mode” automatikusan állítja a TV-t a játékra alkalmas, alacsony késleltetésű üzemállapotba, amint egy játék betöltődik a csatlakoztatott PS5 konzolra. Ez tulajdonképpen úgy működik, mint a HDMI 2.1 ALLM funkció, de a Sony kerüli ennek említését. A speciális játékmód módot ad arra, hogy a TV és a PS5 együtt kapcsolódjon be a készenléti állapotból a konzol DualSense vezeték-nélküli kontrollerével, ráadásul a PS5 is vezérelhető a TV távirányítójával is.

A felcímkézett TV-k kapcsán a cég „magával ragadó hangot” is emleget, de nem részletezi, hogy ehhez mit kell tudnia a készülékeknek. A Sony a PS5-ben alkalmazott „Tempest Engine” elnevezésű dedikált hardverrel objektum-alapú 3D játék-hangot ígér, de az egyelőre nem világos, hogy ez hogyan szólal meg egy TV hangrendszerén.

A Sony az alábbi a grafikán mutatja be a HX90 TV játékélményt meghatározó jellemzőit.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .