Sony játékfilmek kerülhetnek fel a YouTube-ra?

1. Oldal

Hírek szerint a YouTube a Sony Pictures egészestés filmjei licencjogairól tárgyal, s bár a részletek még nem tisztázottak, de úgy tűnik a partnerség mindkét fél számára hasznos lehet.
YouTube_film.jpg
A YouTube és a Sony Pictures tárgyalásairól az ügyet ismerő forrásra hivatkozva a CNET News számolt be, de azt a két cég képviselői egyelőre nem kommentálták.

Ha a tárgyalások sikerre vezetnek a Sony Pictures lenne az első hollywoodi stúdió, melynek játékfilmjei láthatóak lennének a Google tulajdonában álló, legnagyobb látogatottságú YouTube web videó oldalon.

Hogy az amatőr videósok fájlcserélője végre bevételt termeljen, egy ideje már tervbe van véve, hogy játékfilmeket tesznek elérhetővé a YouTube-on, mégpedig hirdetésekkel finanszírozva a díjmentességet. Rövidebb tartalmak jogaival kapcsolatban már megszületett néhány megállapodás különböző gyártókkal, így a Disney-vel is. Az utóbbi révén az ABC és az ESPN műsorai már láthatóak a YouTube-on, ami fontos lépés, de ennél többet szeretne elérni a tulajdonos Google. Márpedig jelenleg csak az MGM kevésszámú egészestés filmje és TV show-ja nézhető az oldalon.

A Sony számára egyrészt azért lehet hasznos az együttműködés, mert – talán furcsán hangzik – a YouTube-on megjelenő tartalmaival népszerűsítheti saját web videó oldalát, a Crackle-t. Másrészt más stúdiókhoz hasonlóan mindinkább igyekszik tartalmait a legkülönbözőbb formában elérhetővé tenni.

Kapcsolódó linkek:

Növekvő érdeklődés a web-TV-s szolgáltatások iránt
CES 2009: új trend a hálózatra csatlakozó TV-k
YouTube már HD-ben is
Rövidesen játékfilmek a YouTube-ról
Filmbemutató a Sony internet platformján keresztül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .