Sony: készülékek saját 4K-HDR megjelöléssel

1. Oldal

A Sony saját 4K-HDR megjelölést használ majd és nem az UHD Alliance ULTRA HD PREMIUM címkéjét, mely utóbbi garantálja, hogy a készülék bizonyos követelményeknek megfelel. 2016-ban piacra kerül a márka Ultra HD Blu-Ray lejátszója is.


Az év elején jelentették be az ULTRA HD PREMIUM specifikációt és logót, az LG, a Panasonic és a Samsung pedig azonmód be is mutatták azokat a TV-iket, amelyek viselhetik a címkét, mert megfelelnek a specifikációnak és így a maguk teljességében alkalmasak a 4K Ultra HD felbontású és nagy dinamikatartományú (HDR) képtartalmak megjelenítésére. Bár a Sony cégként aktív részese az UHD Alliance iparági szövetségnek, mégis úgy döntött, hogy nem az ULTRA HD PREMIUM megjelölést fogja használni televízióin, hanem az alábbi 4K-HDR logót, ami nemcsak TV-in jelenik majd meg.

Sony_4K-HDR.jpg
A Sony megerősítette, hogy új XD94, XD93 szériájú TV-i megfelelnek az ULTRA HD PREMIUM specifikáció felbontásra, csúcsfényességre és színtérre vonatkozó előírásait. Eszerint a majd 8,3 millió képpont, az 1.000 cd/m² (nit) feletti csúcsfényesség és a 90%-os DCI-P3 színskála megjelenítésére (és a Rec.2020 feldolgozására) alkalmasak ezek a csúcskészülékek, az előírt feketeszint teljesítéséről azonban nem nyilatkozott a cég.

Az ugyancsak új SD85, XD85 sorozatú BRAVIA TV-k azonban nem teljesítik az ULTRA HD PREMIUM csúcsfényességre vonatkozó előírását, mégis rajtuk van a Sony fenti 4K-HDR logója.

A CES 2016 kiállításon a Sony nem mutatott be Ultra HD Blu-ray lejátszót, de megerősítette, hogy lesz ilyen készüléke még a 2016-os pénzügyi évben.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic DX900: új csúcs LCD TV UHD Premium minősítéssel
LG: 2016-os 4K OLED TV-k HDR és Dolby Vision támogatással
Sony: 2016-os BRAVIA 4K HDR TV-k Android TV-vel
Samsung: UHD Premium minősítettek a 2016-os SUHD TV-k
Közzétették az ULTRA HD PREMIUM specifikációt és logót

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .