Optoma: 4K DLP házi-mozi projektor mutatkozik be az ISE 2016-on (Frissítve)

1. Oldal

A február 9-12. között Amszterdamban mutatja be az Optoma új a Texas Instruments új 4K UHD felbontású DLP chipjére és a Philips új ColorSpark HLD LED fényforrására épülő házi-mozi csúcsvetítőjét.


Frissítés:

Az Optoma a CES 2016 kiállításom egy külön technológiai demonstráción mutatta be „a világ első 4K HLD” projektorát, aminek létrehozásában partnerként részt vett a DLP chipgyártó Texas Instruments, a fényforrást forgalmazó Phillips és az Optoma anyavállalata a Coretronic. A bemutatott prototípusnak tűnő vetítő az első ami a pixelduplázós technológiájú Texas Instruments 4K UHD DLP chipet a LED fénysűrűséget növelő ColorSpark High Lumen Density (HDL) fényforrással kombinálja (az utóbbival működő projektort már bemutatott az Optoma a 2015 júniusi Infocomm kiállításon).

Az alábbi videón látható projektorról túl sok műszaki információ nem ismert, de feltételezések szerint fényereje sRGB színtérrel és D65 fehérpontra kalibrálva 1.200 lumen, aminél többet még nem produkált egy pontos színeket reprodukáló LED-es vetítő. A majdani késztermékként kapható csúcskategóriás házi-mozi projektor támogatja majd a DCI színteret, a nagy dinamikatartományt (HDR) és a 3D képmegjelenítést.


HTMLON
HTMLOFF
2015. december 23.:

Justin Halls az Optoma termék marketing vezetője nyilatkozta a következőket: „Izgatottan várjuk, hogy leleplezhessük legújabb fejlesztéseinket a vetítéstechnológiában. Lesz a profi installációs (kiállítási) zónában egy speciális játékmegoldás és emellett innovatív kereskedelmi valamint új generációs digitális plakát (vetítés). Ugyancsak bemutatjuk az első 4K UHD projektort. Most még csak prémium formátumú mozivásznakon láthatunk ezt használó technológiát. Mi vagyunk az első DLP projektorgyártó, mely a 4K technológiát elviszi a házi fogyasztói piacra.”

Az Optoma standján bemutatásra kerülő 4K UHD vetítőben minden bizonnyal az októberben a CEDIA 2015 alkalmával bemutatott Texas Instruments 4K DLP chipet építik. A kiállításon ott lesz az új, ultra rövid vetítési távolságú GT5000/GT5500 és a Darbee képfeldolgozást kínáló HD28DSE is.

Kapcsolódó linkek:

BenQ: 4K UHD házi-mozi csúcsvetítők az ISE 2016-on
Texas Instruments: hivatalosan is jön a 4K UHD DLP chip
Optoma ML750ST: az új rövid vetítési távolságú LED vetítő
Optoma GT5000/GT5500: projektorok kis vetítési távolságra
Texas Instruments: kész a jövő 4K házi-mozi vetítők DLP chipje
Optoma HD28DSE: 1080p DLP vetítő Darbee képfeldolgozással
ColorSpark HLD: áttörést ígér az új LED fényforrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .