Samsung: UHD Premium minősítettek a 2016-os SUHD TV-k

1. Oldal

A Samsung CES 2016-os sajtórendezvényén jelentette be, hogy az idei SUHD TV-k ULTRA HD PREMIUM minősítéssel rendelkezve jobb HDR képminőséget kínálnak, és továbbfejlesztett felhasználói kezelőfelület segít a kívánt tartalmak megtalálásában.
A Samsung idén még jobb képminőségű és még okosabb TV-kkel igyekszik szolgálni. Az új SUHD csúcskészülékek továbbra is ívben hajló LCD panellel, kvantumpötty technológiával készülnek és Tizen Smart TV platform fut rajtuk, de mindkettőn fejlesztettek.

Samsung_SUHD_2016.jpg
A Samsung SUHD TV-k 1.000 cd/m² felületi csúcsfényességet is meghaladó LCD képernyőikkel, 10 bites panelmeghajtással és minden egyéb követelmény kielégítésével teljesítik a HDR képmegjelenítéshez az ULTRA HD PREMIUM specifikáció szerint előírtakat. A készülékek egy új, a Moth Eye elvén működő „Ultra Black” felületi szűrőt alkalmazva csökkentik a képernyő tükröződését.

Samsung_SUHD_2016_Tizen.jpg
A 2016-os Samsung Smart TV-ken még könnyebb lesz tartalmakat találni. A Tizen mostantól minden streaming szolgáltató alkalmazásából képes kinyerni a tartalmat és egy slide-up menüben megmutatni azokat, lehetővé téve a készülék nézőjének, hogy az összes alkalmazás végigböngészése nélkül válogathasson a legfrissebb tartalmak között. A felhasználók azt is kiválaszthatják, hogy mely alkalmazások, csatornák és bemenetek kerüljenek fel a slide-up menüre.

A 2016-os Samsung TV-k képesek az okos otthon vezérlésre is. Minden idei SUHD TV-hez mellékelik a „SmartThings Extend” elnevezésű USB adaptert, amivel az ajtózártól a termosztátig több mint 200 kompatibilis internetes dolog (IoT) vezérelhető.

Az új távirányító automatikusan felismeri a TV-hez csatlakozó forráskészülékek vagy házimozi hangrendszer típusát, és a felhasználó vezérelheti is azokat. A Samsung szerint ez a valaha volt legegyszerűbb és legintuitívabb univerzális távirányító. A távirányító EXTRA gombját megnyomva az éppen nézett tartalomhoz kapcsolódó információk jelennek meg a képernyőn.

Az Samsung Smart TV-kkel immár több mint 500 streaming és letölthető játék lesz játszható a PlayStation Now szolgáltatás jóvoltából.

Természetesen az új TV-k még szélesebb körben és könnyebben érhetnek el Ultra HD tartalmakat streaming szolgáltatóktól, mint a Amazon, az M-GO és a Netflix, vagy mint a video megosztó YouTube. A NeuLion által fejlesztett UHD technológiával pedig sportesemények 4K bitfolyamai lesznek nézhetőek. A TV-k HDMI 2.0a bemenetéhez már egy Ultra HD Blu-Ray lejátszó is csatlakoztatható.

A megújult „Smart View” tartalommegosztó mobilalkalmazás már nemcsak a Samsung Galaxy, de más Android és iOS készülékeken, valamint Windows PC-n is működik.

Az új SUHD TV-k KS9800 típusjelű csúcsmodelljéről és a szinte „kerettelen” képernyőjű KS9500-ről egyelőre semmilyen műszaki részlet nem ismert.

A Samsung még nem közölt részleteket a többi 2016-os TV-ről sem, de várhatóan idén is széles választékot kínálnak majd, és az SUHD modellek mellett kínálnak majd olcsóbb UHD TV-ket is.


Kapcsolódó linkek:

Közzétették az ULTRA HD PREMIUM specifikációt és logót
Samsung: okos otthon vezérlésre lesznek képesek a 2016-os TV-k
Hollywood és a TV ipar összefog a működő 4K tartalmakért
Samsung JU6800: új 4K TV széria kvantumpötty technológiával
Samsung: HDMI 2.0a frissítés minden idei SUHD és UHD TV-hez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .