Sony: két új 2009-es ES sorozatú AV vevőerősítő

1. Oldal

A Sony csúcskategóriás ES (Elevated Standard) készülékei közé sorolt STR-DA3500ES, STR-DA-5500ES AV vevőerősítők támogatják a Blu-ray lemezek összes jelenlegi nagyfelbontású video- és hangformátumát, valamint a többzónás működést.
Mindkét új Sony 7.1 csatornás AV vevőerősítő csúcsmodell kompatibilis a 1080/24p, az x.v. Colour, a Deep Colour videojel szabványokkal és a Dolby True HD valamint DTS-HD hangformátumokkal. Utóbbiak dekódolására és a surround hangterek előállítására a gyártó új „HD Digital Cinema Sound” jelfeldolgozását használják, amelyet a Sony Pictures Entertainment-el konzultálva fejlesztettek ki a mozik hangzásvilágának és dinamikus hanghatásainak otthoni megteremtéséhez.

Az erősítők könnyen beállíthatóak a hangsugárzókhoz, a szobához és a hallgatás helyéhez a „Digital Cinema Auto-Calibration” rendszerrel. Az akár többzónás hangosításra is alkalmas erősítők kezelését egyszerűsíti a hozzájuk mellékelt két távirányító – az egyik teljes funkcionalitással, a másik egyszerűbb, a mindennapi használathoz – és a Sony képernyőn megjelenő „Quick Click” virtuális távirányítója, ami része a nagyfelbontású grafikus felhasználói kezelőfelületnek és a csatlakoztatott komponensek könnyebb kezelésére szolgál.

STR-DA5500ES.jpg
A nagyobb tudású STR-DA-5500ES hálózati csatlakozása és DLNA kliens funkcionalitása révén, az otthoni hálózaton keresztül digitális képek, zenék és videók bitfolyamainak lejátszására vagy internetes (Rhapsody/SHOUTcast) rádióállomások százainak meghallgatására is alkalmas.

Az STR-DA-5500ES a Digital Cinema Auto-Calibration beállító rendszer mellett egy további technológiával biztosítja, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki házi-mozi rendszerünkből. Az „Automatic Phase Matching (APM)” azaz automatikus fázis-összehangolás rendszer kiküszöböli a hangsugárzók közötti fázishibákat, s így jelentősen javít a térhangzás integritásán.

Az erősítőbe épített videojel konvertálás és felskálázás lehetővé teszi, hogy a bejövő videoforrások jeleit a nagyfelbontású képmegjelenítőkhöz optimalizáljuk. Az STR-DA-5500ES három zónába juttathat el független audiót, és két zónába videót.

STR-DA5500ES_csatik.jpg
Az STR-DA-5500ES hat 1.3-as verziójú HDMI bemenettel rendelkezik, melyek közül egy az előlapon a videokamerák, játékkonzolok és más készülékek gyors csatlakoztatására szolgál. A két HDMI kimenettel egyszerűen kapcsolhatjuk át a képet egy TV-ről egy vetítőre, de akár mindkettőn párhuzamosan is megjelentethetjük azt. Kép a képben megjelenítés is lehetséges két különböző műsorforrásból, s így a film nézése közben szemünket a sporteseményen vagy híreken tarthatjuk.

Az erősítő hét végfokozata két csatornát meghajtva 120+120W (20Hz-24kHz, 8Ω, 0,09% THD) teljesítményt szolgáltat, a front hangsugárzók kettős erősítésére (Bi-Amp) is konfigurálhatóak, de egy 2. zóna két hangsugárzóját is megszólaltathatják.

Az STR-DA-5500ES két „Digital Media Port” csatlakozójához opcionális moduleszközök köthetőek, és adapterek Sony Walkman lejátszók és Sony Ericsson mobiltelefonok, iPods valamint Bluetooth sztereo eszközökhöz.

STR-DA3500ES.jpg
Az STR-DA3500ES hét végfokából kettőt meghajtva 100+100W (20Hz-24kHz, 8Ω, 0,09% THD) teljesítmény nyerhető ki. Nagyobb modelltársához hasonlóan az erősítő képes a bejövő videojelek felkonvertálására és 1080p felskálázására, és képet valamint hangot tud továbbítani egy második zónába, illetve hangot egy harmadikba.

STR-DA3500ES_csatik.jpg
Az STR-DA3500ES négy HDMI bemenettel és 1 kimenettel rendelkezik, és van egy „Digital Media Port” csatlakozója is.

Az STR-DA3500ES és az STR-DA-5500ES októbertől lesz kapható, 250.000 Ft illetve 470.000 Ft körüli áron.

Kapcsolódó linkek:

Sony VPL-HW15: BRAVIA SXRD 1080p belépő vetítő
Sony: két új 2009-es Blu-ray lejátszó Wi-Fi kapcsolattal
Sony: négy új modellel erősödik az AV vevőerősítő választék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .