Panasonic: kész a 127 centis teljes HD 3D plazmaképernyő is

1. Oldal

A Panasonic 2010-ben viszi piacra első teljes HD felbontású 3D TV-it, s a CEATEC kiállításon egy újonnan kifejlesztett 127 centis (50”) prototípus 3D plazmaképernyőt és hozzá tartozó precíziós aktív képzáras 3D-szemüveget mutat be.
Az új plazmaképernyő (PDP) és szemüveg a Panasonic által 2008-ban kifejlesztett, 262 centis (103″) PDP képernyőből és Blu-ray lejátszóból álló világelső teljes HD 3D plazma házi-mozi rendszer továbbfejlesztése. A prototípus plazmaképernyő 127 cm-es (50”), ami várhatóan a legnépszerűbb képméret lesz a házi-mozik számára.

A szóban forgó 127 centis PDP a Panasonic újonnan kifejlesztett nagysebességű 3D meghajtó technológiáját használja, amely a fényerő fenntartása mellett teszi lehetővé a képpontok gyors felvillantását. A bal- és a jobbszem számára felváltva megjelenített képeknél előforduló kettőskép (vagy szellemkép) minimalizálására a panelben áthallás-csökkentő (crosstalk reduction) technológiát is alkalmaznak. A PDP-k kiváló videó válaszideje teljes mozgókép felbontással párosul. Az új panel még jobb teljesítményt kínál, tiszta, magas minőségű és nagyfelbontású képeket produkálva méghozzá 3D-ben is. A nagypontosságú aktív 3D szemüvegben alkalmazott Panasonic technológia a PDP-n megjelenő bal- és jobbszemnek szánt képekkel pontosan szinkronban vezérli a szemüveg aktív képzárait.

Mindezek a technológiák együttesen hozzák létre a teljes HD felbontású 3D képsorozatot, amely magával ragadó, a mozikban átélhetőhöz hasonló élményt nyújt, amiben a nézők a jelenet részének érezhetik magukat.

A Panasonic olyan eredeti teljes HD 3D technológia kifejlesztésén dolgozik, amely összhangot teremt a mozgókép felbontás és színreprodukció terén kiemelkedő PDP-k és a minőségi hollywoodi 3D filmeket hűségesen visszaadó Blu-ray Disc lejátszók között. A cég tovább folytatja a háromdimenziós termékek fejlesztését, és célja az, hogy a Blu-ray Disc 3D Expanded Standard szabványkiterjesztés elfogadásától függően 2010-ben Japánban, Európában és az Egyesült Államokban elindítsa azok forgalmazását.

3D hazi-mozi.jpg
A háromdimenziós képek reprodukálására a Panasonic a 2-szeres teljes HD szekvenciális módszert használja, ami időben egymást követő képek megjelenítését jelenti. Ezek felváltva reprodukálják a diszkrét 1920 x 1080 pixel felbontású képkockákat a bal-, és a jobbszem számára. A szekvenciális képkockák módszerét használják a mozikban a 3D-s hollywoodi filmek vetítésénél is.

Kapcsolódó linkek:

A fogyasztók nem akarnak sokkal többet fizetni az otthoni 3D-ért
Panasonic: teljes HD felbontású 3D bemutató az IFA 2009-en
Részletek a leendő 3D Blu-ray Disc technológiáról
Sony: 3D-t az otthonokba 2010-ben
Probléma a 3D-vel
A Panasonic Blu-ray Disc szabványt javasol a 3D képtárolásra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .