Sony: két új 2009-es Blu-ray lejátszó Wi-Fi kapcsolattal

1. Oldal

A IFA 2009 kiállításon mutatják be a Sony BDP-S560, BDP-S760 Blu-ray lejátszókat, melyek közül az utóbbi az ES (Elevated Standard) minőségi követelményeknek megfelelve tökéletesített HD képet és analóg 7.1 csatornás hangot is nyújt.

A két új Sony asztali Blu-ray lejátszó a BDP-S560 és a BDP-S760 a BD és az AVCHD formátumú lemezekről természetesen 1080p, illetve 24p „True Cinema” videojelet játszik le, a szabványfelbontású DVD-ket pedig a „Precision Cinema HD” technológiával képes 1080p videojel formátumra felskálázni a HDMI kimeneten. Ugyanezen kimeneten át mindkét új modell ki tudja adni bitfolyam formájában vagy sokcsatornás LPCM jelre dekódolva a BD lemezek új hangformátumait, köztük a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio hangsávokat is.

Mindkét készülék kezeli az x.v.Colour színtérleírású és a Deep Color színfelbontású jeleket, lejátssza a BD-R/RE (BDMV és BDAV), az AVCHD a DVD-R/RW, a DVD+R/RW, a CD és a CD-R/RW lemezeket illetve formátumokat, valamint a JPEG állományokat.

BDP-S560.jpg
A két BD-Live funkcionalitású, vagyis megfelelő film lejátszása közben interneten át további tartalmakhoz, interaktív játékokhoz és kommunikációhoz is hozzáférő készülékek újdonsága, hogy vezeték-nélküli Wi-Fi (802.11N/G/B/A) szabványnak megfelelő hálózati kapcsolatra is képesek. A Wi-Fi Protected Setup (WPS) segítségével egyetlen gombnyomás a routeren és máris feláll a biztonságos kapcsolat a lejátszó és a vezeték-nélküli hálózat között. A hálózati kapcsolaton keresztül a két DLNA kompatibilis lejátszó JPEG képeket tölthet át és jeleníthet meg más az otthoni hálózathoz csatlakozó PC-ről. Ugyanez lehetséges az előlapi USB csatlakozóba bedugott memóriáról is.

A „Quick Star” funkció révén mindkét új készülék a Blu-ray Disc behelyezését követő 6. másodpercben már el is kezdi a lemez lejátszását. A lejátszók kezelése a felhasználóbarát „Xross Media Bar” menü segítségével történik, a BDP-S760-hoz pedig a sötétben is jól használható háttérvilágítással rendelkező távirányítót mellékelnek.

BDP-S760.jpg
Megfelelve a gyártó ES (Elevated Standard) megjelölésű készülékeivel szembeni elvárásoknak, a BDP-S760-ban működnek a Sony Blu-ray lejátszókhoz kifejlesztett további képjavító technológiái is. A „Super Bit Mapping” és a „HD Reality Enhancer” technológiák a legkiválóbb nagyfelbontású látványélményt szolgálják, pixel pontosságú videojel feldolgozással javítva a színárnyalati lépcsők finomságát és élesebbé téve a mozgó éleket. A BDP-S760 aranyozott csatlakozói között 7.1 csatornás analóg audiokimenetet is találunk, valamint az előlapon egy fejhallgató Jack aljzatot, amelyen át 7.1 csatornás virtuális surround hangélményt is képes nyújtani a lejátszó.

A már jelenleg is kapható BDP-S3604174 mellett a két új Blu-ray lejátszó közül a BDP-S560 októberben, a BDP-S760 novemberben kerül idehaza is forgalomba, előbbi 100.000 Ft, utóbbi 133.000 Ft körüli fogyasztói áron.

Kapcsolódó linkek:

Sony: szeptemberben jön a PlayStation 3 Slim
Sony 3D Blu-ray lejátszók 2010-től?
Sony: nem cél az olcsó Blu-ray lejátszók piaca
Sony: BDP-S360 Blu-ray lejátszó a nyár közepétől már kapható
Sony: bemutatták a 2009-es Blu-ray lejátszókat az USA-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .