Sony: rövidesen kaphatóak az új 2012-es ES AV vevőerősítők

1. Oldal

A Sony új felsőkategóriás STR-DA3700ES, STR-DA5700ES ES sorozatú hálózati vevőerősítői iOS, Android mobilon futó alkalmazásokkal is vezérelhetőek, és az utóbbi DTS Neo:X térhangzást kiterjesztő technológiát is kínál.
A Sony megújítja ES (Elevated Standard) sorozatú AV vevőerősítőit. Az új STR-DA3700ES és STR-DA5700ES modellek a 2010-es ES sorozatú AV vevőerősítők csatlakoztatási és funkcionális lehetőségein túl kényelmesebben használható tevékenységalapú felhasználói felülettel rendelkeznek majd, ami egy egyszerű beállítás varázslót is tartalmaz. Az új készülékek továbbra is kínálnak Faroujda 1080p videojel felkonvertálást, négy Ethernet útválasztó portot, és számos hálózati lehetőséget is. Ez utóbbiak közé tartozik, hogy az immár integrált Wi-Fi kapcsolattal rendelkező új erősítőkhöz távvezérlőként a megfelelő alkalmazást futtató iOS illetve Android mobil is használható.

Sony_STR-DA3700ES.jpg
Az STR-DA3700ES az egyik első Sony AV vevőerősítő lesz (a másik az STR-DA5700ES), ami internetes zenei és videós tartalomszolgáltatásokhoz való hozzáférést is biztosít. A vásárlók választhatnak a Sony Entertainment Network Music/Movie Unlimited (korábban Qriocity) valamint a YouTube és más tartalomszolgáltatási lehetőségei, továbbá internetes rádiók sokasága közül. Az erősítők DLNA kliensként persze a helyi hálózathoz csatalakozó PC-ről vagy NAS szerverről is képesek lejátszani multimédiás tartalmakat, akár 24 bit/192kHz WAV (LPCM) és FLAC fájlokat is.

Sony_STR-DA5700ES.jpg
Az STR-DA5700ES 9.2 csatornás előerősítő kimenetén át már DTS Neo:X térhangzást kiterjesztő technológiát is kínál. A csúcskategóriás erősítő az elődmodellhez hasonló külsővel és azzal azonos automatikus fázisillesztő (Automatic Phase Matching) és hangsugárzó áthelyező (Speaker Relocation) funkciókkal rendelkezik.

Emellett a Sony mérnökei újdonságként a komolyzene hallgatókra gondolva a Berlini Filharmonikusok koncerttermének hangzását is lemodellezték egy DSP beállításban, egy speciális „Sound Optimizer” azaz hangoptimalizáló mód pedig alacsonyabb hangerőnél is segít visszaadni az eredeti stúdióban felvett hangsáv dinamikáját és frekvenciaegyensúlyát.

A két új Sony AV vevőerősítő áprilisban talán már idehaza is kapható lesz, az STR-DA3700ES 1200 euró (kb. 350.000 Ft), az STR-DA5700ES 2400 euró (kb. 700.000 Ft) körüli áron.

Kapcsolódó linkek:

PlayStation Network helyett Sony Entertainment Network
Sony: a korábbinál szűkebb a 2012-es TV-k kínálata
Sony: 2012-es Blu-ray lejátszók 4K-ra skálázó csúcsmodellel
DTS: jön a térhangzást 11.1 csatornára bővítő Neo:X
Sony: új 2010-es ES sorozatú AV vevőerősítők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .