Sony UBP-X500: az új megfizethetőbb Ultra HD Blu-ray lejátszó

Az új Sony UBP-X500 Ultra HD Blu-ray lejátszó megfizethetőbb választás a Dolby Vision prémium HDR formátum támogatása nélkül.


Az idei év eleje óta kapható Sony UBP-X700 a márka első Ultra HD Blu-ray lejátszója, ami a HDR10 és Dolby Vision formátumokat egyaránt támogatja. Ez alatti modellnek tekinthető az új UBP-X500.

A külsőre hasonló UBP-X700 és UBP-X500 közötti legfontosabb különbség, hogy az utóbbi csak az Ultra HD Blu-ray specifikáció szerint kötelezöen elvárt 4K felbontást és az alap HDR10 nagy dinamikatartományú tartalmak lejátszását támogatja, az opcionális Dolby Vision prémium HDR formátumot nem. Ugyanakkor az UBP-X500 egy HDMI kimenetén továbbítja a Dolby Atmos és más audioformátumokat is.

Az Ultra HD Blu-ray lemezeken kívül az UBP-X500 az összes Blu-ray, DVD, SACD és CD lemezeket is lejátssza, ráadásul „rendkívül gyors indítást” és automatikus készenléti állapotot kínál. A lejátszó mellé kompakt távvezérlőt csomagolnak.

A Sony UBP-X500 augusztus közepén lesz kapható, s bár ára még nem ismert, de a jelenleg idehaza már 70.000 Ft alatt megvehető UBP-X700-nál olcsóbb kell legyen.

Sony UBP-X500 műszaki jellemzői
Lejátszás LEMEZ:
Ultra HD Blu-ray, BD-ROM, sztereoszkópikus 3D (5-ös profil), SA-CD (SA-CD / CD) lejátszás, DVD-Video, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, DVD-R Dual Layer, DVD+R Dual Layer, DVD+R, DVD+RW, DVD+R Double Layer, CD (CD-DA), CD-R / -RW
VIDEOFORMÁTUMOK:
MPEG-1 Video / PS (.mpg, .MPEG, .mkv).VOB, .VRO, MPEG-2 Video / PS, TS (.mpg, .MPEG, .m2ts, .mts, .mkv).VOB, .VRO, MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), MPEG-4 / AVC (.mov, 3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2, .flv), Xvid (.avi, .mkv), WMV9 (.wmv, .asf, .mkv), AVCHD lemezformátum, VC1 (.m2ts, .mts, .mkv), Motion JPEG (.mov, .avi)

AUDIOFORMÁTUMOK:
AAC (.AAC, .mka), HEAAC v.1 / v.2 / level2, WMA9 Standard (.WMA), LPCM (.mka), DSD – DSDIFF / DSD (.dff, .dsf), FLAC (.flac, .fla), AIFF (.aiff, .aif), ALAC (.m4a), Dolby Digital (.ac3, .mka), WMA10 Pro, Vorbis
KÉPFORMÁTUMOK:
JPEG (.jpg, .jpeg), GIF (.gif), PNG (.png), MPO MPF 3D (.mpo), BMP (.bmp)

Kép és hang funkciók KÉPFUNKCIÓ:
4K felskálázá (60p), Színmélység (12 bit), 24p True Cinema
DOLBY®
Dolby Atmos® (bitfolyam kimenetre továbbítás)/Dolby® TrueHD dekódolás (2 csat.)

DTS®
DTS dekódolás (2 csat.)

Hálózat BEÉPÍTETT WI-FI, WI-FI MIMO
Kényelmi funkciók FUNKCIÓK:
Gyermekzár, Szülői felügyelet, BRAVIA Sync, Automatikus kikapcsolás (Automatikus készenlét)
Csatlakozók BE- ÉS KIMENETEK:
Ethernet csatlakozás: 1, HDMI kimenet: 1, USB: 1 (előlapi)
Méret és tömeg MÉRETEK: 320 × 45 × 217 mm (Sz. × Ma. × Mé.)

TÖMEG: 1,4 kg

A doboz tartalma Távvezérlő: RMT-VB500E; Telep: 2 db AAA típus

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .