Sony UHP-H1: nagyfelbontású prémium audio- és videolejátszó

1. Oldal

A Sony UHP-H1 „High-Resolution Premium Audio and Video Player” a márka első asztali lemez- és médialejátszója az audiót helyezi a középpontba, vagyis műszaki megoldásai a lehető legtökéletesebben hangot szolgálják a vizuális élmény mellett.


Az év elején két új Blu-ray lejátszó készüléket beharangozó Sony egyelőre még csak ígéri, hogy jövőre már lesz Ultra HD Blu-Ray lejátszója.

Az új BDP-S6700 tulajdonképpen a BDP-S6500 4K-ra felskálázó Blu-ray lejátszó továbbfejlesztett változata, amibe újdonságként már kétsávos (2,4 és 5 GHz) Wi-Fi kapcsolatot építenek, tisztább, részletesebb vezeték-nélküli zenehallgatást biztosít például egy alkalmas fejhallgatón Bluetooth LDAC technológiával, és vezeték-nélküli otthoni „multi-room” hangrendszerbe illeszkedik a „SongPal Link” funkcióval.

Sony_UHP-H1.jpg
Az UHP-H1 magas hangminőséget ígér bármely műsorforrásból, származzon az CD, Super Audio CD, DVD, DVD-Audio vagy Blu-ray lemezről, esetleg nagy-felbontású audiofájlokat tartalmazó USB tárolóról, vagy hálózaton át elérhető szerverről (NAS) vagy online zeneszolgáltatásról, mint a Spotify Connect. A Hi-Resolution Audio hangtisztasága garantált.

Az UHP-H1 kiváló hang- és képminősége a mechanikai vibrációt minimalizáló kivételesen merev váz és alváz kialakításon alapul. Természetesen teljes körű az MP3, AAC és HEAAC, valamint a nagy-felbontású, akár 192 kHz/24-bites FLAC, ALAC, AIFF és dupla DSD, DSDIFF/DSF (5.6MHz) hangfájlok támogatása. A 2-csatornás analóg audiojel kimenetet egy ultrapontos, 32 bites, 768kHz-es audió D/A konverter állítja elő.

Sony_UHP-H1_csat.jpg
A legtöbb Blu-ray lejátszóval szemben az UHP-H1 külön audió és külön videó HDMI kimenetekkel rendelkezik az elektronikus áthallásból adódó zavarás csökkentse érdekében. Az „Audio Direct” funkció ki is kapcsolja a lejátszó videokimenetét és előlapi kijelzőjét a lehető legtisztább hang érdekében.

A beépített Bluetooth kapcsolat révén kompatibilis vezeték-nélküli fejhallgatón át is hallgathatjuk a filmet vagy a zenét a Sony LDAC technológiája jóvoltából megháromszorozott adatátviteli sebességgel, sokkal jobb minőségben.

A lejátszó DSEE HX az eredeti CD és MP3 audiojel mintavételi frekvenciáját és bit-mélységét felskálázva közel nagy-felbontású hanghűséget és dinamikatartományt produkál.

A lejátszó egy későbbi firmware frissítést követően beintegrálható „SongPal Link” vezeték-nélküli házi „multi-room” hangrendszerbe is, amihez a SongPal alkalmazás 3.6-os verziója szükséges.

Az UHP-H1 természetesen a képes a Full HD Blu-ray filmek 4K 60p felskálázására, és a képet „Super Bit Mapping” eljárás finomítja, ami a 8 bites videót 14-bitesre konvertálva dolgozza fel.

A BDP-S6700 53.990 Ft, az UHP-H1 134.990 Ft körüli fogyasztói árakon kaphatóak idehaza.

Kapcsolódó linkek:

Sony: készülékek saját 4K-HDR megjelöléssel
Sony STR-DN1070/STR-DH770: új 7.2 csatornás AV vevőerősítők
Sony BDP-S6500: Blu-ray lejátszó 4K felskálázással szuper Wi-Fi-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .