T-Home Sat TV műholdas szolgáltatás HD csatornákkal

1. Oldal

A Magyar Telekom az IPTV és a kábeltévé mellett beszáll a digitális műholdas műsorszórásba is, hogy a telefon és internet mellett teljes országos lefedettséggel ilyen szolgáltatást is kínáljon.
T-Home.jpgHa némi késéssel is, de a Magyar Telekom januári stratégiaváltásának részeként december 1-én hivatalosan elindul a T-Home Sat TV digitális műholdas tévészolgáltatás és annak értékesítése.

Bár a cégnek eddig még soha semmilyen műholdas szolgáltatása nem volt, de most alig 9 hónap alatt felépítette a T-Home Sat TV-t, mely DVB-S2 modulációt, a Conax kódolási rendszert és MPEG-4 (H.264) videojel tömörítét használ. Utóbbi a nagyfelbontású (HD) adások sugárzását is lehetővé teszi.

A műholdas szolgáltatás a Spacecom idén áprilisban fellőtt AMOS-3 műholdjáról (Nyugati 4 fok) fogható. A családi csomag 49 szabványfelbontású (SD) csatornája mellett havi plusz 1.990 Ft ellenében az Eurosport HD, National Geographic HD, History Channel HD és az HBO HD nagyfelbontású programjait is nézhetik az előfizetők, utóbbit persze csak akkor, ha az HBO programcsomagot is megveszik. Azt egyelőre nem tudni, hogy az m1HD, m2HD és a Duna TV HD műsorai megjelennek-e a nagyfelbontású kínálatban.

A T-Home Sat TV programcsomagjai csak a szolgáltató beltéri vevőegységeivel foghatóak, mert az előfizetői kártyák a készülékekhez vannak rendelve. Jelenleg csak egy egyszerű, a HD adások vételére is alkalmas set-top-box-ot kapnak az előfizetők, de jövőre már merevlemezes rögzítőt is tartalmazó készülékek bevezetését is tervezik.

Kapcsolódó linkek:

Elindult a HDTV szolgáltatás az Antenna Digitalon
Indul a Hello HD az első idehaza mindenhol fogható HDTV műsorszolgáltatás
Nagyfelbontású IPTV szolgáltatást tesztel a Magyar Telecom
Paramount filmek a T-Home TV-n és a T-Online Tékában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .