A Duna TV és a Duna II Autonómia csatornák a MinDig TV-n

1. Oldal

A Duna TV elsőként csatlakozik a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatáshoz, a Duna TV adása nagyfelbontású (HD), a Duna II Autonómia prtogramja pedig szabvány (SD) formátumban lesz nézhető.

MinDig_TV.jpgA mai napon megszületett a 12 évre szóló megállapodás az Antenna Hungária (AH) és a Duna Televízió Zrt. között, amelynek alapján a Duna Televízió adásai 2008. december 1-től előfizetési díj nélkül lesznek elérhetőek a magyar nézők számára a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) szolgáltatás kínálatában.

A Duna TV elsőként csatlakozik a szolgáltatáshoz, és adása nagyfelbontású, azaz HD formátumban, további új földi csatornaként a Duna II Autonómia adása pedig hagyományos felbontásban, SD formátumban lesz elérhető. Mindkét csatorna ugyanazon a multiplexen kap helyet.

Mint ismeretes, a MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indul el december 1-jén, közel 60%-os lakossági lefedettséggel. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban lévő UHF szélessávú tetőantenna – az adókhoz közelebb szobaantenna is elegendő -, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder készülék, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD tunerrel rendelkező televízió szükséges.

Decembertől megjelennek az üzletek kínálatában a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek. A matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas a hazai digitális földi Duna_TV.jpgtelevíziós sugárzás vételére.

A két cég közötti együttműködés a kommunikációs tevékenységre is kiterjed, a Duna Televízió kiemelt partnerként működik közre a digitális átállás kommunikációjában.


További megállapodások várhatóak más műsorszolgáltatókkal is, de egyelőre még mindig nem tudni hivatalosan, hogy a december 1-én induló MinDig TV szolgáltatáson pontosan mely csatornák programjai lesznek láthatóak.

Kapcsolódó linkek:

Vevőkészülékek a MinDig TV DVB-T szolgáltatás vételéhez
MinDig TV: már csak 42 nap a hazai DVB-T szolgáltatás indulásáig
MinDig TV: a két országos kereskedelmi csatorna csatlakozna
Helikopteres antennarekonstrukció Budapesten
Aláírták a DVB-T és DAB hálózatok üzemeltetési szerződéseit
A hazai földfelszíni digitális televíziózás várható elterjedéséről
Év végére elindul a digitális földfelszíni műsorszórás Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .