Részletek a leendő 3D Blu-ray Disc technológiáról

1. Oldal

A Blu-ray Disc Association (BDA) már gőzerővel dolgozik azon, miként egyesítse a 3D-t a Blu-ray Disc formátummal és közzétette erre vonatkozó terveinek első részleteit.

Blu-ray_3D.jpg
A legfontosabb filmstúdiókat, IT és szórakoztatóelektronikai cégeket egyesítő BDA egységes specifikáción dolgozik, hogy a 3D tartalmak konzisztens továbbítását biztosítsa a Blu-ray Disc formátumon. A szervezet illetve az általa felállított munkacsoport számos kritériumot megvizsgálva arra jutott, hogy a specifikációnak mindegyik szembe 1080p felbontású képet kell továbbítania és mind a lemeznek, mind a lejátszónak visszafelé kompatibilisnek kell lenniük. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a 3D Blu-ray lemezek a film 2D változatát is tartalmazzák majd, hogy azok a meglévő csak 2D lejátszásra alkalmas Blu-ray lejátszókkal is megnézhetőek legyenek, a jövendő 3D Blu-ray lejátszók pedig lehetővé teszik majd a jelenlegi 2D tartalmak megtekintését is.


Kapcsolódó linkek:

A Blu-ray Disc Association 3D munkacsoportot alakít
Távol van még a 3D Blu-ray Disc
Probléma a 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .