Toshiba: hivatalosan is Blu-ray táborban

1. Oldal

A Toshiba mai hivatalos bejelentése szerint, a cég kérte felvételét a Blu-ray Disc-et támogató szervezetbe (Blu-ray Disc Association (BDA)), és maga is tervezi a lemezformátumot alkalmazó termékekkel való megjelenést.

Blu-ray_Toshiba.jpgMásfél év telt el azóta, hogy a Toshiba hivatalosan bejelentette, felhagy a HD DVD üzlettel, s ezzel véget ért a Blu-ray Disc-el szemben vívott formátumháború. Múlt hónap végén japán sajtóinformációk már biztosra vették, hogy a Toshiba az év végére Blu-ray lejátszóval jelenik meg a piacon. A mai bejelentés ezt erősíti meg és magyarázatként hozzáteszi: „A Blu-ray formátumot támogató digitális eszközök jelenlegi növekedésének fényében, és a fogyasztók és kiskereskedők piaci keresletével is számolva a Toshiba úgy döntött csatlakozik a BDA-hoz.”

A cég tervei között szerepel a Blu-ray formátumot támogató lejátszók és ilyen meghajtót tartalmazó notebook PC-k még idei bemutatása.

A kiadott sajtóközlemény további részleteket nem közöl, de feltehető, hogy az első termékek az idei IFA és CEDIA kiállításokon kerülnek bemutatásra.

Kapcsolódó linkek:

Toshiba Blu-ray lejátszó az év végére
DEG: 3,9%-kal estek a házi szórakoztatás bevételei az USA-ban
Toshiba: bemutatták a DVD lejátszót az új felkonvertáló technológiával
Toshiba hivatalos bejelentés: a cég felhagy a HD DVD üzlettel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .