Toshiba: Európában is csökken a HD DVD lejátszók ára

1. Oldal

A Toshiba bejelentése szerint az európai piacra készülő HD DVD lejátszók ára is csökken, és további vásárlást ösztönző lépések is várhatóak.
A bejelentés szerint a HD-EP30 ára 350 EUR-ról (kb. 90.000 Ft) 200 EUR-ra (kb. 51.000 Ft) csökken, a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio bitfolyamok kiadására is képes HD-EP35 pedig a jelenlegi 400 EUR (103.000 Ft) helyett 300 EUR-ba (kb. 77.000 Ft) kerül majd.

HD-EP305
HD-EP305


További vásárlást ösztönző marketing akciók is várhatóak a formátumot támogató filmstúdiók közreműködésével, de ezek részletei még nem ismertek. Jelenleg is fut az a promóciós akció, melynek keretén belül minden HD DVD lejátszót vásárló kap egy kupont, mellyel hét HD DVD filmhez juthat hozzá ingyen.

HD-EP35
HD-EP35


Több mint 200.000 Toshiba HD DVD lejátszó kelt el Európában azok megjelenése óta. A tavalyi utolsó negyedévben duplázódott meg az eladott készülékek száma, és 2007. végére az asztali HD lemezlejátszók piacának 60%-át szerezte meg a Toshiba. Ez a statisztikai adat azonban nem tartalmazza az Európában eladott Sony PlayStation 3 Blu-ray Disc lejátszásra alkalmas játékkonzolokat, melyek becsült száma a múlt év végén több mint 3 millió.

A Toshiba igyekszik kiemelni lejátszói interaktív és interneten keresztül elérhető webes funkcióit, melyeket a gyártó szerint a felhasználók már aktívan használnak. A Universal Home Video, Paramount és DreamWorks Animation filmstúdiók tapasztalatai szerint a webes hálózati lehetőségeket a HD DVD lejákszók tulajdonosainak átlag 30%-a próbálta ki világszerte.

Kapcsolódó linkek:

Toshiba: HD DVD visszavágás a lejátszók és filmek árleszállításával
A Paramount egyelőre nem száll ki a HD DVD mögül a Warnert követve
Első reakciók a Warner kizárólagos Blu-ray Disc támogató döntése kapcsán
A Warner kizárólagosan a Blu-ray Disc formátumot támogatja
Egyre olcsóbb Blu-ray Disc és HD DVD lejátszók az amerikai piacon
IFA 2007 hírek: HD DVD lejátszók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .