Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete

Külső; CsatlakoztatásA Pioneer 8. generációs KURO TV-it a magasabb piaci értékű termékek közé pozícionálja, s bár a PDP-5080XA nem teljes HD felbontású, s nem is a gyártó csúcsmodellje, de képminőségével így is kiemelkedik napjaink síkpaneles TV-i közül.

A Pioneer 8. generációs plazma TV-k márkaneve a „KURO” japánul feketét jelent és a készülékek által előállított rendkívüli mélységű feketeszintre utal. A PDP-5080XA3442 a 127 centis WXGA felbontású alapmodell, vagyis jelenleg ez a legkedvezőbb áru ilyen képméretű készülék a kínálatban. Lássuk méltó-e elnevezésére a készülék, és megéri-e versenytársainál jóval magasabb árát.

PDP-5080XA_design.jpg
Külső

A készülék a Pioneer gyártmányaira jellemző, hivalkodástól mentes, letisztult vonalalakkal és síkokkal határolta klasszikus formaterv. A képernyőt fényes lakk-fekete keret veszi körül, bal alsó sarkában kerek bekapcsoló gombbal és egy-egy vörösen illetve kéken világító, keretbe simuló LED-el, melyek közül az utóbbi beállítható fényerővel jelzi a bekapcsoltságot. Az anyagok és az összeszerelés minősége kiváló. A PDK-TS28 szintén fényes fekete asztali talpon stabilan áll a készülék, viszont eléggé meglátszik rajta a por. A TV természetesen akár falra is szerelhető.

Csatlakoztatás

A PDP-5080XA3442-t gazdagon elláták AV csatlakozókkal. A három HDMI bemenet a hátlapon található szemben más gyártók megoldásával, melyek előszeretettel teszik ezek egyikét az oldal- vagy előlapra. A HDMI bemeneteken keresztül az összes ma használatos videojel – köztük a 1080p/24Hz (24p) is – és SXGA felbontásig az összes PC képjel megjeleníthető, legyenek azok akár komponens (4:2:2/4:4:4), akár RGB (16-235/0-255) digitális színleképzésűek. Nagyon hasznos, hogy egy un. „PC” módban a HDMI bemenetre csatlakoztatott számítógépes jel túlskálázás nélkül, teljes méretben jelenik meg a képernyőn, így ha például a grafikus kártyán 1360×768 pixel felbontást állítunk be, az 1:1 pixelmegfeleltetéssel válik láthatóvá. Mivel a készülék HDMI csatlakozói 1.3-as verziójúak, ezért támogatják a hagyományosnál kifinomultabb, részletesebb színvisszaadást szolgáló, akár 30/36-bites RGB/YCbCr színfelbontású „Deep Colour” jelek fogadását is.

PDP-5080XA_csatik.jpg
A készüléknek van továbbá három SCART csatlakozója, egy komponens (YUV) bemenete (hozzá külön audiobemenet), egy AV és S-Video bemenet a készülék oldalán, valamint a hátlapon egy maximum SXGA felbontású jelet fogadó analóg RGBHV (PC) bemenet (hozzá Jack audiobemenet). Fix szintű analóg audiokimenet szolgál arra, hogy a TV hangját külső hangrendszeren szólaltathassuk meg, és persze van egy fejhallgató kimenet is az oldalán. A CONTROL OUT kimenet a gyártó AV vevőerősítőivel való „SR+” együttműködési funkciót szolgálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .