Xbox One: új konzol és Xbox TV jön a jövő hónapban?

1. Oldal

Pletykák szerint a Microsoft két „Xbox TV” eszközt és egy új, kompakt 4K videót támogató Xbox One változatot indít útjára a jövő havi E3 kiállításon, jövőre pedig elkészül egy 4K játékot és Oculus Rift VV eszközt támogató erősebb konzol.
Több egymástól független riport állítja, hogy a Microsoft több bejelentést tartogat bemutatót a jövő havi E3 prezentációjára.

Brad Sams videoriporjátban azt állítja, hogy tudomása szerint a Microsoft két különböző „Xbox TV” eszközt indít útjára. Az egyik egy Chromecast-hoz hasonló adapter, amit például egy TV HDMI bemenetéhez csatlakoztatva az otthoni vezeték-nélküli hálózaton át az Xbox One játékok bitfolyamát lehet a konzolról továbbítani. Hasonló terméke egyébként már van cégnek, ez a Wireless Display Adapter. A másik egy „Xbox TV” doboz, ami állítólag támogatná az online streaming tartalomszolgáltatásokat és a Windows általános alkalmazásait és a Windows Store játékokat.

Xbox One Slim.jpg
A Kotaku riportja azt állítja, hogy a Microsoft a jelenlegi Xbox One játékkonzol egy megújított változatával jelenik meg a jövő havi E3-on, ami az eddiginél méretében kisebb lenne, de 2TB-os merevlemezt tartalmazna.

A The Verge ezt azzal egészíti ki, hogy az új konzol 40%-kal kisebb lenne a jelenleginél, és „valószínűleg 4K videó támogatás is tartalmaz”.

A Microsoft állítólag az Xbox One nagyobb megújítását is tervezi jövőre. Az új konzol kódnevén „Scorpio”, és egy erősebb GPU-t alkalmazva támogatja majd a 4K játékot és „műszakilag képes lesz támogatni az Oculus Rift” virtuális valóság eszközt. Az Oculus Riftmellé már most Xbox One kontrollert adnak, így a pletyka talán igaz lehet.

Állítólag a Sony 4K felbontást támogató PlayStation 4K konzolja is hamarosan megjelenik.

A Kotaku szerint a Microsoft már dolgozik az Xbox és a Windows 10 „Project Helix” konvergencia programján.

A Microsoft június 13-án tartja sajtótájékoztatója az E3-on.

Kapcsolódó linkek:

PlayStation 4K: jön a 4K felbontást támogató konzol?
Xbox One: Windows 10 és 360 kompatibilitást kap a konzol
Xbox One: új kiadás 1TB merevlemezzel és új kontrollerrel
Talán még idén 4K támogatást kap a PS4 és az Xbox One?
Microsoft Miracast adapter lehet a Chromecast riválisa
Xbox One: médialejátszás és TV tuner társul a konzolhoz
Microsoft Xbox One: a mindentudó házi szórakoztatórendszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .