Talán még idén 4K támogatást kap a PS4 és az Xbox One?

1. Oldal

A PlayStation 4 és Xbox One játékkonzolokon nem futnak 4K felbontású játékok és ez nem is nagyon változik, de új idén megjelenő verzióik már támogatják a 4K videó tartalomszolgáltatásokat, ahogy a CES 2015 kiállításon a Netflix erre utalt is.
A Sony és a Microsoft általában 2-3 éventi hardveresen is frissíti játékkonzoljait, főleg azért, hogy csökkentsék azok méretét és energiafogyasztását. A Forbes és a Huffington Post szerint a Netflix arra számít, hogy a két konzol alkalmas lesz 4K és sőt 4K HDR tartalmak bitfolyamainak fogadására, kezelésére

Xbox_One_PS4.jpg
A Sony már röviddel a PlayStation 4 megjelenése utalt a 4K video streaming támogatásra, de jelenleg egyik új játékkonzolok sem tartalmaz a 4K videót dekódoló HEVC (H.265) chipet vagy szoftveres eljárást, mely utóbbi nem is lenne optimális. A konzolokról is hiányzik a HDMI 2.0 port is, amin át a nagyobb 50/60Hz-es képfrissítésű 4K videó csatlakozna az Ultra HD TV-khez.

Híresztelések szerint, a jelenlegi konzolok hardvere frissíthető lenne a HEVC (H.265) dekódolásra és HDMI 2.0-ra, ahogy Sony anno PlayStation 3-at alkalmassá tette a 3D Blu-ray támogatására több évvel annak megjelenése után.

Neil Hunt a Netflix-től azt mondta, a Sony „megígérte”, hogy a PlayStation 4 képes lesz a 4K videóra. Később az hangsúlyozta a Netflix, hogy nincs abban a helyzetben, hogy a Sony jövőbeli terveiről beszéljen. A két vállalat azonban évek óta közeli partnerek, tekintve, hogy a PS3 szolgált „tesztgépként” az új Netflix funkciók kipróbálására. A Sony és a Microsoft nem kívánta kommentálni a híreszteléseket, de nem is cáfolták azokat.

Kapcsolódó linkek:

Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
PlayStation Now online játék a 2015-ös Samsung okos TV-ken
PlayStation Vue: felhőalapú TV szolgáltatás indul az USA-ban
Xbox One: médialejátszás és TV tuner társul a konzolhoz
Az Xbox One és a PS4 is támogatják majd a Blu-ray 3D lejátszást
Xbox One: mi van a csomagban és miért kell még fizetni?
A PS4 és a 100 euróval drágább Xbox One is karácsonyra jön

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .