Új HDR demócsatorna az Astra műholdon

1. Oldal

A műholdas műsorterjesztő SES új UHD demócsatornát jelentette be „HLG tests” elnevezéssel, mely kifejezetten nagy dinamikatartományúak (HDR) tartalmakat sugároz különböző technológiákkal az Astra 19,2° kelet pozícióból.


A SES egy a hét minden napján 24 órában működő Ultra HD tesztcsatornával demonstrálja a dinamikatartományú (HDR) műsorsugárzást.

ses_logo.jpg
A SES azt mondja, hogy a demócsatorna ipari partnerekkel együttműködve a „következő generációs” UHD képminőséget mutatja be, „mivel a HDR jóval nagyobb kontrasztot biztosít és egy a valósához közelebb álló vizuális élményt kínál.”

A műsoranyaga különböző technológiájú HDR tartalmakból áll. Van köztük az Ultra HD Blu-Ray lemezeken is megtalálható HDR10 (a Sony és a Samsung áll mögötte), az LG OLED TV-k által támogatott Dolby Vision, a BBC és a japán NHK által közösen fejlesztett és visszafelé kompatibilis Hybrid Log Gamma, és egy a Technicolor/Philips által kidolgozott UHD-HDR megoldás.

„Mivel a műsorterjesztő ipar a HDR adások szabványának létrehozásáról tárgyal, a SES HDR demócsatorna célja, hogy lehetővé tegye partnereink számára a különböző jelölt technológiák kipróbálását”, szól a SES nyilatkozata.

Thomas Wrede a SES egyik alelnöke megjegyezte: ”A nagy dinamikatartomány jelentős előrelépés lesz a műholdas terjesztésű Ultra HD televíziózásban. Mivel az ipar és a szolgáltatók a rengeteg jelölt technológiai szabványosításának és megvalósításának kihívásával néznek szembe, tesztcsatornánkkal támogatni kívánjuk a folyamatot. Ugyanakkor megkezdtük az érintett HDR technológiák implementálását müncheni feljátszó állomásunkon”.

”HLG tests” – Astra 19,2° East
• Frekvencia: 10.714 MHz horizontális polarizáció
• Symbol Rate: 23.500 Ms/s
• FEC: 3/4, DVB-S2/8PSK

Kapcsolódó linkek:

LG: a 2016-os OLED TV-k jellemzői
Egyre több a műholdas Ultra HDTV csatorna
HDR Ultra HD tesztsugárzás Astra műholdról
Az első európai 4K csatornák 2016-ban kezdik a sugárzást
DVB-UHDTV specifikáció a digitális 4K televíziózáshoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .