Panasonic DMP-BD10 Blu-ray lejátszó: kedvezőbb ár és firmware frissítés

1. Oldal

A Panasonic DMP-BD10 Blu-ray Dics lejátszó kezdeti árának harmadával olcsóbban kapható már, a 2.0-ás verziójú rendszerszoftver-frissítés is elérhető már hozzá, és jön a DMP-BD10A is.
A DMP-BD103167 tehát már jóval kedvezőbb áron megvásárolható, feltéve, hogy van belőle a kereskedőnél, mivel a Panasonic első Blu-ray lejátszója egyelőre hiánycikknek számít.

DMP-BD10_plusREM_500px.jpg
Az új, 2.0-ás verziójú „Firmware”, azaz rendszerszoftver újdonságai az alábbiak:
– Az ezzel felvértezve a DMP-BD103167 már támogatja a Dolby TrueHD és DTS HD nagyfelbontású tömörítetlen hangformátumokat is, vagyis egy új dekódoló funkció válik a lejátszó részévé, mely a legújabb magas minőségű sokcsatornás surround hangformátumokat is kezeli.
– Az eddigi HDAVI funkciót továbbfejlesztették, illetve kompatibilissé tették a VIERA Link funkcionalitásával, így már problémamentesen, akár egy távirányítóval is működtethető a DMP-BD103167 más HDMI-vel összekötött, kompatibilis komponensekkel (2007-es VIERA plazma és LCD TV-vel, DVD rekorderrel, házi-mozi rendszerrel).
– Továbbjavítottak a DMP-BD103167 lejátszási biztonságán és stabilitásán is.

A http://panasonic.jp/support/global/cs/bd/download/bd10/index.html weboldalról már le is tölthető az új rendszerszoftver, és az ugyancsak itt szereplő leírás alapján a lejátszó frissítése el is végezhető. Ehhez nincs is másra szükség, mint egy internethez kapcsolódó, CD-R lemez írására alkalmas PC-re. Először érdemes ellenőrizni a DMP-BD103167 aktuális firmware verzióját, majd letölteni a régiónak (Europe/UK) megfelelő új verziót, amit kitömörítést követően kell egy CD-R lemezre felírni (ha van, célszerű erre a Windows XP lemezíró alkalmazását használni). Ezek után a megírt lemezt a bekapcsolt lejátszóba betéve az magától elvégzi a kb. 15 percig tartó frissítést (esetleg újra be kell kapcsolni a POWER gombbal, ha nem hajlandó magától újraindulni).

DMP-BD10A_500px.jpg
Bár pontos árat még nem tudni, de május végén már kapható lesz nálunk is a DMP-BD10A, ami a fekete házat és a némileg módosított távirányítót kivéve tudásában teljesen azonos lesz a már 2.0-ás verziójú rendszerszoftverrel frissített DMP-BD103167-el.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: a 2007-es LCD TV-k
Panasonic: a 2007-es plazma TV-k
Panasonic: új DMP-BD10A Blu-ray Disc lejátszó májusban
Panasonic DMP-BD10: első randevú egy Blu-ray lejátszóval
Az első Blu-ray Disc lejátszó a Házi-mozi portál adatbázisában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .