Yamaha: hardverfrissítést kapnak a hibás HDMI 2.1 chipes AV vevőerősítők

A Yamaha ingyenes program keretében cseréli majd ki a hibás HDMI 2.1 chipekkel szerelt kártyát az RX-V4A, RX-V6A és RX-A2A AV vevőerősítőkben.


A Sound United a hibás HDMI 2.1 chipek miatt nem rendeltetésszerűen működő Denon és Marantz AV vevőerősítők tulajdonosaiknak, a probléma megoldására egy adapterkészletet kínál.

Yamaha HDMI 2.1

A Yamaha USA bejelentésre szerint a japán márka viszont – valódi megoldásként – kicseréli a hibás HDMI 2.1 chipekkel szerelt kártyát az érintett RX-V6A, RX-V4A és RX-A2A (valamint a hangsugárzókkal együtt készletben kínált TSR-400 és TSR-700) AV vevőerősítőkben. „2021 őszétől egy ingyenes frissítési program lesz elérhető, amellyel frissíthető lesz az ezen AV vevőerősítőkben lévő HDMI kártya, hogy lehetővé tegye a 4K/120 Hz-es jelátvitelt” – áll a közleményben.

A Yamaha azt is közli, hogy a HDMI kártya frissítése a program indulásától számított 24 hónapig ingyenes, és a következő lépésekről „idén nyáron” ad tájékoztatást.

A cég kiemeli, hogy az új HDMI kártyára csak akkor van szükség, ha valaki „Xbox Series X játék vagy NVIDIA RTX30 videokártya eszköz csatlakoztatását tervezi 4K/120Hz-es jelátvitellel”, de ezt a tanácsot érdemes figyelmen kívül hagyni. A problémát ugyanis nem ezekkel az eszközök, hanem a vevőerősítőkben lévő nem megfelelően működő HDMI 2.1 kártya jelenti. Az érintett Yamaha vevőerősítők kártyacsere nélkül valószínűleg gondot okoznának más jövőbeni HDMI 2.1-es lejátszókkal és műsorforrás készülékekkel.

A Yamaha hozzáteszi: „Az újonnan nyilvánosságra hozott RX-A4A, RX-A6A és RX-A8A vevőerősítőket nem érinti a jeltovábbítási probléma, (azoknak) csak egy jövőbeli firmware-frissítésre van szükségük bizonyos HDMI 2.1 funkciók bekapcsolásához”.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .