ULTRA HD PREMIUM minősítés Ultra HD Blu-ray lejátszókra is

1. Oldal

A CES 2016 kiállítás alkalmával az UHD Alliance iparági szövetség által közzétett „ULTRA HD PREMIUM” fogyasztókat tájékoztató logó és minősítési program már nemcsak TV készülékekre, de Ultra HD Blu-ray lejátszókra is kiterjed.


Az UHD Alliance (UHDA) TV gyártók, hollywoodi stúdiók, tartalomterjesztők és technológiai cégek alkotta iparági szövetsége januárban már közzétette az ULTRA HD PREMIUM minősítési kritériumokat, melyet teljesíteniük kell azoknak a TV készülékeknek, amelyek a megjelölést viselni akarják.

ULTRAHD_PREMIUM_logo1.jpg
Az UHDA az ULTRA HD PREMIUM logót és minősítést az Ultra HD Blu-ray lejátszókra is kiterjeszti, de külön kritériumokat ezekre a készülékekre nem tettek közzé. Sok értelme ennek persze nem is lenne, hisz az Ultra HD Blu-Ray szabvány a 4K felbontásra, a 10 bites színfelbontásra, a nagy dinamikatartományra (HDR) és a széles színtartományra vonatkozó előírásokat tartalmazza. Úgy tűnik hát, hogy az ULTRA HD PREMIUM logó ezeken a lejátszókon csak marketing célokat szolgál, bár ezzel is megkülönböztethetőekké válnak ezek a készülékek.

Hanno Basse az UHD Alliance elnöke elmondása szerint „az Ultra HD ökoszisztéma folyamatos növekedésével az UHDA tovább szélesíti az ULTRA HD PREMIUM tanúsított termékek és szolgáltatások körét, egy azonosító jellel biztosítva a fogyasztókat, hogy azok így bizalommal vásárolhassanak. Az Ultra HD Blu-ray lejátszók minősítése egy természetes első kiterjesztés, mert az Ultra HD Blu-ray formátum a prémium teljesítményt szem előtt tartva készült, és a Hollywood által megjelentetett egyre több 4K Ultra HD Blu-ray Disc cím is viseli az ULTRA HD PREMIUM logót.”

A Panasonic DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray lejátszója már meg is kapta a ULTRA HD PREMIUM logót.

A szövetség szerint a sorban az UHD tartalmak élő közvetítése a következik. A bejelentés hozzáteszi, hogy eddig már különböző gyártók több mint 30 TV készülékét minősítették.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic DMP-UB900: a márka első Ultra HD Blu-ray lejátszója (Frissítve)
Közzétették az ULTRA HD PREMIUM specifikációt és logót
Samsung UBD-K8500: az első Ultra HD Blu-ray lejátszó (Frissítve)
Ultra HD Blu-ray: a Digital Bridge-el merevlemezen is lehet a film
Ultra HD Blu-ray: kész a szabvány és itt az új logó
Mi újat tudunk az Ultra HD Blu-Ray lemezformátumról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .