Netflix: több mint 150 órányi HDR és Dolby Vision tartalom idén

1. Oldal

A Netflix a nagy dinamikatartomány (HDR) lelkes támogatójaként azt tervezi, hogy több mint 150 órányi tartalmat mutat be és tesz elérhetővé szolgáltatásán HDR10 és Dolby Vision formátumban az év végéig.


Néhány hete a Netflix már elkezdte a HDR10 és Dolby Vision formátumú filmek terjesztését, és a cég most már nyilvánosságra is hozta mik a terveit az ilyen tartalmakat illetően.

Neil Hunt a vállalat vezető termékfelelőse a következőket nyilatkozta: „A Netflix egyik szenvedélye a videó minőség határainak kitolása. Mi különösen lelkesedünk a nagy dinamikatartomány – avagy a HDR iránt. Míg a 4K több pixelt kínál, a HDR jobb pixeleket, amelyeknek nagyobb a mélysége, és a HDR képernyőkön fényesebb csillogást, több sötét részletet kapsz, és szélesebb színtartományt, ami közelebb áll a valóvilághoz. Az új HDR technológia pompás látvány, és gyre jobb lesz. Sokkal inkább a való élethez hasonlít, mint bármi, amit eddig egy TV-n láttunk”.

Netflix_Marco_Polo_HDR.jpg
A Netflix augusztusig több mint 100 órányi HDR tartalommal bővíti műsorkínálatát, és több mint 150 órányi lesz elérhető az év végéig. Neil Hunt azt mondja, hogy a Netflix elsődleges fontosságúvá teszi a katalógus agresszív ütemű bővítését. A Netflix jövőbeli saját sorozatai és a filmjei közül sokat forgatnak HDR-ben.

Jelenleg még csak a Marco Polo című érhető el HDR-ben. Hamarosan azonban tucatnyi sorozat és film kerülnek bemutatásra HDR10 és Dolby Vision formátumban.

A Netflix HDR tartalmainak megtekintéséhez szüksége van egy a HDR vagy Dolby Vision képmegjelenítést támogató TV-re, a szolgáltatás legdrágább 4 képernyős előfizetésére és egy gyors, legalább 25 Megabit/sec sávszélességű internetkapcsolatra.

Kapcsolódó linkek:

Netflix: már elérhetőek a HDR10 és Dolby Vision filmek (Frissítve)
Magasabb követelmények a Netflix ajánlott TV-kre
Bővül a Netflix és az Amazon Prime 4K tartalomkínálata 2016-ban
Netflix: már Magyarországról is elérhető az online videotéka
Jövőre már világviszonylatban csökken a hagyományos tévézés
Netflix: külön gomb európai TV-ken a szolgáltatás eléréséhez
Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
A Netflix vezére szerint 2030-ra vége a TV műsorterjesztésnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .