Xbox One: Windows 10 és 360 kompatibilitást kap a konzol

1. Oldal

A Microsoft november 12-én fontos frissítést ad ki az Xbox One konzolhoz, hogy az Windows 10-et futtasson, teljesen megújítsa felhasználói kezelőfelületét és visszafelé kompatibilissé tegye az Xbox 360 játékokkal, a Cortana integrálása viszont késik.
A világszerte november 12-étől elérhető frissítéssel a Xbox One az eddigitől radikálisan eltérő új felhasználói kezelőfelületet kap. A Microsoft szerint, ezen gyorsabb, könnyebb a navigálás és inkább a játékkontrollerre optimalizált, mint a Kinect-re. Sok dolog egyszerűsödik ugyanakkor, így könnyebb lesz például kapcsolatba lépni a játszótársakkal.

Xbox_One_Windows10.jpg
A kezelőfelület alatt is lesznek változások. A frissítéssel az Xbox One a Windows 10 operációs rendszert futtatja majd, amit a legkülönbözőbb készülékekre terveztek, ezzel könnyítve meg a fejlesztők számára az alkalmazások kreálását. A megújult Xbox Shop már most „Games, Apps, Movies & TV és Music” szerint osztja fel az elérhető tartalmakat.

A szoftverfrissítés megteremti a beígért visszafelé kompatibilitást is a korábbi Xbox 360 játékokkal is. Ezzel gyakorlatilag játszhatóvá válnak a régi 360 játékok az Xbox One konzolon, de azokat optimalizálni és működésüket igazolni kell. Jelenleg az alkalmas 360 játékok listáján 104 cím szerepel, melyek azonnal játszhatóvá válnak a november 12-i frissítéssel.

A „Cortana” elnevezésű beszédfelismerő asszisztens azonban késik. Eredetileg ez része lett volna a november 12-i frissítésnek, de ismeretlen okokból a Microsoft úgy döntött, hogy a „Cortana” funkciót 2016-ra halasztja.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Xbox One: új kiadás 1TB merevlemezzel és új kontrollerrel
Talán még idén 4K támogatást kap a PS4 és az Xbox One?
Xbox One: médialejátszás és TV tuner társul a konzolhoz
Az Xbox One és a PS4 is támogatják majd a Blu-ray 3D lejátszást
Microsoft Xbox One: a mindentudó házi szórakoztatórendszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .