A 2014-es FIFA VB döntőről biztos lesz UHDTV közvetítés

1. Oldal

A Sony sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 4K műsor készül a 2014-es Brazíl FIFA VB döntőjéről és lehet, hogy a torna más meccseiről is, amit műsorterjesztők közvetíthetnek és nyilvános helyeken is vetítenek majd.

Foci_VB_Brasil_4K.jpgA nyári FIFA Konföderációs Kupa sikeres kísérleti 4K közvetítését követően a Sony az amszterdami IBC konferencián jelentette be technikai együttműködését a FIFA-val, a 2014-es foci világbajnokság HD produkciójáról, és arról, hogy a torna döntőjéről 4K Ultra HD műsor is készül.

Arról, hogy a döntő mellett készülnek-e további mérkőzésekről is 4K Ultra HD felvételek, csak a VB decemberi sorsolásának kimenetele alapján határoznak, ami eldönti, melyik fontosabb válogatott, melyik stadionban játszik majd.

Az már régóta ismeret, hogy Japánban a 2014-es foci VB-vel tervezik elkezdeni az UHDTV műsorsugárzást. Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy mely európai műsorszolgáltatók vennék át és közvetítenék a foci VB 4K Ultra HD műsorait, bár a műholdas Ultra HD műsortovábbítás már készen áll. Az viszont megerősítést nyert, hogy nyilvános helyeken óriásképernyőkön és mozikban vetítik majd a mérkőzések 4K közvetítését.

Kapcsolódó linkek:

Sikeres a Sony kísérleti 4K sportközvetítése
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
Elkerülheti-e a 4K Ultra HD TV a 3D TV sorsát?
BBC és Sony kísérleti UHDTV közvetítés Wimbledonból
SES: lezajlott az első műholdas HEVC kódolt Ultra HD adás
UHDTV közvetítés is lesz a 2014-es FIFA VB-ről
Ultra HDTV DVB-T2 tesztadás Barcelonában
Hétmillióra nőhet az Ultra HD TV-k eladása 2016-ra
Japán a 2014-es foci VB-vel kezdi az UHDTV műsorsugárzást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .